Volonteri očistili Ribarac i obalu Dunava

Volonteri očistili Ribarac i obalu Dunava

Oko 200 građana odazvalo se velikoj akciji čišćenja Ribarca i obale Dunava, a nakon samo dva sata svi kontejneri su bili puni kako sitnog otpada, kesa, flaša, tako i delova nameštaja poput fotelja, kreveta, kade i televizora.

Akciju je organizovalo Udruženje „Novi Sad ima srce“, a na terenu su im se priključila brojna udruženja građana i nevladine organizacije, nekoliko desetina pripadnika Vojske Srbije i mornarice i građani kojima je stalo da im grad bude čistiji.

- Već treću godinu zaredom radimo akcije ovog tipa, nekad ekološke, nekad humanitarne, a čišćenje Ribarca smo morali da ponovimo zbog užasno velike količine smeća. Danas smo našli maltene celu dnevnu sobu, od fotelje, preko kreveta, do televizora, a nailazili smo i na gaće, kartone, gume. Strašno je to što imam utisak da ljudi samo u prolazu bacaju šta god im padne na pamet, ne razmišljajući o tome da uništavaju prirodu, naše okruženje – rekla je Milica Lisica iz Udruženja „Novi Sad ima srce“.

 

Branislava Lakić iz Omladinske organizacije „Relay“ kaže da se nada da će ova akcija uticati na svest građana o potrebi da se priroda čuva.

-  Došli smo da bi podigli svest ljudima da treba da čuvaju svoju okolinu i da shvate da je lepše šetati prirodom, nego u smeću – istakla je Branislava.

Akciji se priključilo i Društvo za podršku osobama sa autizmom.

-  Naša deca su mali ekolozi i  oni znaju da se smeće ne baca po ulicama, već se zna gde mu je mesto – kazala je Mara Bošnjak iz Društva za podršku osobama sa autizmom.  

Ova akcija je dokazala da je malo volje i truda dovoljno za velike promene. Nekoliko stotina entuzijasta pokazali su ljubav prema svom gradu na delu i poslali su poruku da nikada nije kasno za akciju, koja menja svest i svet.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja policija bez vode horoskop novorođenčad novosadsko porodilište isključenja struje isključenje grejanja bebe JKP Vodovod i kanalizacija novosađani sahrane novi sad MUP dnevni horoskop Dom zdravlja Novi Sad betanija Republički hidrometeorološki zavod bez struje horoskopski znaci isključenje vode astrologija bez grejanja jkp lisje raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana srpska pravoslavna crkva Dom zdravlja klinika za ginekologiju i akušerstvo