Vozač autobusa preminuo u Italiji dok je vozio đake iz Sremske Mitrovice na matursku ekskurziju

Vozač autobusa preminuo u Italiji dok je vozio đake iz Sremske Mitrovice na matursku ekskurziju

On je preminuo posle 16 sati vožnje u blizini mesta Lido di Jesolo.

Nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata Medicinske škole "Draginja Nikšić" koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.

Maturanti, koji su još uvek u šoku, čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, videli su da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Eskurzija Mitrovačkih maturanata se realizuje preko novosadske agencije i trebalo bi da traje pet dana.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Izvor: Ozon.rs

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ;-( tužno, ali...

  pre 201 dan i 15 sati

  Hvala Bogu da se to nije desilo tokom vožnje.

  Oceni komentar:
  0
  2