Vozači oprez: na putevima magla i poledica

Vozači oprez: na putevima magla i poledica

AMSS savetuje vozačima da uvek budu na bezbednom odstojanju od vozila ispred, naročito kada se vožnja odvija po klizavim putevima.

Jak mraz i niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu puta u led ili izraženu poledicu, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja, upozorio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Moguća je magla i sumaglica na putevima pored kanala i reka u Vojvodini, a smanjena vidljivost može usporavati saobraćaj i na području Požege, pored Ibra i Drine, dolinom južne i zapadne Morave i na Ðerdapskoj magistrali.

Na usporenu vožnju sa snegom treba računati na prilazima Tari, Goču, Kopaoniku, Dičibarama, Staroj Planini i Vlasini, a slično je i na ostalim putevima drugog prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Pirota, Dimitrovgrada, Negotina, Zaječara i Majdanpeka.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom čeka oko pet sati, a kolone teretnih vozila duge su više kilometara.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, na teretnim terminalima čeka se u proseku oko 90 minuta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan