Vozači oprez: na putevima moguća poledica

Vozači oprez: na putevima moguća poledica

Nalazimo se u periodu kada magla i sumaglica u velikoj meri otežavaju vožnju, a vrlo često mogu biti uzrok povremenih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih nezgoda, lančanih sudara ili izletanja sa puta jer je kolovoz vlažan u tim područjima, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U jutarnjim i večernjim satima, zbog niskih temperatura prisutna je i poledica, posebno na putevima u planinskim predelima i prevojima, gde je upotreba zimske opreme obavezna.

Vozačima se savetuje da uz smanjenu brzinu voze oprezno na mostovima i nadvožnjacima gde je zbog strujanja hladnog vazduha najpre moguće zaleđivanje kolovoza.

Nešto slabiji intenzitet saobraćaja karakterističan je za nedelju pre podne, ali već sa prvim popodnevnim i večernjim satima očekuje se veći priliv vozila na putevima prvog i drugog reda.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku, podseća se u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • PronadjiAuto

  pre 1179 dana i 9 sati

  Koliko ce jos da traje ova Sibiska zima?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Slavica

  pre 1179 dana i 7 sati

  Prognoza kaže do srede 11. januara

  Oceni komentar:
  0
  1