VRBAS: Policija privela Borislava Novakovića i još sedam osoba

VRBAS: Policija privela Borislava Novakovića i još sedam osoba

Policija u Vrbasu privela je poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i još sedam osoba, među kojima je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, suvlasnik "Centar kafea", čija bašta danas treba da bude srušena, saopštila je ta politička partija.

Kako se navodi, privedeno je osmoro ljudi koji su se protivili bespravnom uklanjanju objekta koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije, a uz podršku više od 30 policajaca.

Narodna stranka traži hitno oslobađanje svih privedenih i poziva aktuelnu vlast da se "urazumi i ne hapsi političke protivnike".

Pravni tim Narodne stranke, sastavljen od najuglednijih advokata, nalazi se u Vrbasu i upotrebiće sva legalna sredstva da privedeni budu oslobođeni, piše u saopštenju.

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE: "Narodni" poslanik Novaković napao policajce! 

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" danas je najoštrije osudilo svaki napad i svako ometanje policijskih službenika prilikom preduzimanja službenih radnji, a koje su preduzete na osnovu zakonskih propisa i u skladu su sa svim pravilima službe.

- Incident koji se dogodio u opštini Vrbas od strane političara Narodne stranke i njenog poverenika za Vojvodinu, Branislava (sic) Novakovića, kao i grupe lica, najverovatnije njihovih simpatizera, a koje su isti okupili kako bi sprečili, omeli i u krajnjem slučaju napali policijske službenike u zakonitom preduzimanju službenih mera i radnji, za svaku je osudu – kaže se u saopštenju SUP "Dr Rudolf Arčibald Rajs".

Kako se dalje navodi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije su svojim ispravnim postupanjem dokazali još jednom da nema zaštićenih prilikom preduzimanja zakonskih mera i radnji, da su imuni na politički ili bilo kakav drugi uticaj koji je pokušan u navedenom incidentu i da nepristrasno, profesionalno i uz poštovanje ljudskih prava primenjuju policijska ovlašćenja. 

- Onaj ko se drzne i pokuša na bilo koji način da spreči, omete ili napadne policijskog službenika u vršenju službene dužnosti ne poštuje ni samu državu, narod koji ona predstavlja kao ni zakone koji u njoj vladaju – navode iz Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs"

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan