Vreme danas: Mraz i nove snežne padavine, u NS najviša dnevna oko 0°C

Vreme danas: Mraz i nove snežne padavine, u NS najviša dnevna oko 0°C

U Srbiji se u subotu 5. januara ujutru očekuje jak mraz. Tokom dana manji porast temperature uz novo naoblačenje sa snegom koji počinje da pada najpre na severu, a popodne i uveče padaće i u ostalim krajevima.

Padavinska zona se premešta od severa ka jugu Srbije. Vetar slab jugozapadni, na severu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -11, a maksimalna 2 stepena.

VOJVODINA: Ujutru mraz. Tokom dana neznatni porast temperature  uz naoblačenje sa snegom. Vetar umeren jugozapadni, a krajem dana zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -10, a maksimalna 2 stepena.

NOVI SAD: Ujutru mraz. Zatim sledi naoblačenje sa snegom. Vetar umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u 8 sati izmereno je -4, a maksimalna dnevna biće 0 stepeni.

NAREDNIH DANA: U nedelju oblačno sa snegom. Do ponedeljka ujutru biće od 5 cm novog snega na severu do 20 cm na zapadu. Početkom naredne nedelje ponovo vrlo hladno uz ledene dane.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Svim hroničnim bolesnicima se savetuje oprez zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Očekuju se meteoropatske reakcije jačeg intenziteta u vidu reumatskih bolova i nervoze. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan