VREME DARIVANJA: Dobrovoljnim davaocima krvi još 4.000 vaučera za besplatno pranje automobila

VREME DARIVANJA: Dobrovoljnim davaocima krvi još 4.000 vaučera za besplatno pranje automobila

Pred nastupajuće praznike, samouslužna auto-perionica "Sonax" nastavlja da nagrađuje naše humane sugrađane.

Krv je potrebna – uvek i stalno. Pod ovim sloganom Zavod za transfuziju krvi Vojvodine apeluje na građane da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja, praktično, traje neprekidno.

Znana je činjenica da je – osim za za bolesnike koji primaju transfuziju – dobrovoljno davanje krvi korisno i za same davaoce, jer daje osećaj zadovoljstva da je spasen ili poboljšan kvalitet života najmanje jednoj osobi, budući da se iz date jedinice krvi odvoje i eritrociti, plazma i trombociti, koji se, kao takvi, mogu nameniti svima kojima su potrebni.

Takođe, davanje krvi stimuliše koštanu srž da proizvodi nove, mlade krvne ćelije, poboljšava cirkulaciju i smanjuje rizik od infarkta miokarda kod muškaraca koji daju krv dva do tri  puta godišnje, kao i kod žena u menopauzi. Brojne druge pogodnosti kad su u pitanju zakonske regulative koje se odnose na dobrovoljne davaoce krvi da i ne pominjemo.

A budući da je, nikad nije zgoreg ponoviti, krv potrebna uvek i stalno, novosadska kompanija "Kopren d.o.o."  – u čijem sklopu radi i samouslužna auto-perionica "Sonax" –  donela je odluku da produži akciju nagrađivanja dobrovoljnih davalaca krvi, te je nedavno Zavodu za transfuziju poklonila dodatnih 4.000 vaučera za besplatno pranje automobila.

Samouslužna auto-perionica “Sonax” nalazi se na adresi Futoški put broj 95


Kako je za naš portal izjavio gospodin  Stojan Koprenović, vlasnik firme “Kopren d.o.o.”,  na ovaj humani gest odlučio se jer je i sam, već dve decenije, dobrovoljni davalac krvi, ali i želeći da se dodatno zahvali dobrovoljnim davaocima, kojih, na žalost, još uvek nema u dovoljnom broju za potrebe koje iz dana u dan rastu. 

Da podsetimo, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine nalazi se u Hajduk Veljkovoj ulici broj 9a u Novom Sadu, a radno vreme ove zdravstvene ustanove organizovano je na sledeći način:

  ♥ od 7 do 14 časova – svakog radnog dana

  ♥ od 7 do 18 časova – svakog utorka u mesecu

  ♥ od 8 do 12 časova – svake prve subote u mesecu.


PR tekst

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan