Vremenska prognoza: Prošao glavni talas snežnih padavina

Vremenska prognoza: Prošao glavni talas snežnih padavina

Nakon crvenog, u većem delu zemlje je na snazi žuti meteo-alarm.

To znači da su prognozirane potencijalno opasne vremenske pojave, koje nisu neuobičajene ali zbog kojih je potreban dodatan oprez.

Sneg je širom Vojvodine kao i u većem delu Srbije padao više od 24 sata, a visina snežnog pokrivača se kreće od 10 do 40 centimetara, dok je u brdskim predelima od 30 do 50 centimetara, dok je na Kopaoniku je visina pokrivačaoko 110 centimetara.

Prema rečima Milovana Krivokapića, šefa zimske službe opštine Vrbas, tokom noći će svih pet ekipa biti na terenu na teritoriji čitave opštine i dodao da je u protekla četiri dana bačeno oko 100 tona soli na puteve prvog i drugog prioriteta u opštini.

Svi putni pravci prvog prioriteta u opštini Bačka Palanka su prohodni, rekao je za Vojislav Ćosić iz Zimske službe.

- Nema većih problema što se tiče bezbednosti u saobraćaju. Prvi prioritet je čist, kao i sela Čelarevo, Pivnice, Obrovac, Tovariševo, Despotovo, Silbaš, Vizić, Neštin – dodaje on.

Pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Veljko Kovačević izjavio je da Ministarstvo, sve lučke kapetanije i Direkcija za vodne puteve obavljaju 24-časovni nadzor nad plovidbom, te da nema nijednog razloga za uvođenje bilo kakvih ograničenja, restrikcija ili zabrana plovidbe.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mile Futog

  pre 113 dana i 23 sata

  Primećujem da ovo što ste vi naslovili kao "vremenska prognoza" nije ništa drugo do izveštaj o padavinama na saobraćajnicama u Vojvodini.

  Oceni komentar:
  2
  0
servisne informacije bez vode bez struje RHMZ Spens gradsko groblje elektrovojvodina betanija novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad Isključenje struje isključenje vode maturanti vreme danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević plato spensa vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad horoskop vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu isključenja struje sahrane bebe Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani