Vrsajkov: To su bili udarci snažnih mladića koji su vešti u nasilju, SNS: U Kaću se desilo najobičnije koškanje

Vrsajkov: To su bili udarci snažnih mladića koji su vešti u nasilju, SNS: U Kaću se desilo najobičnije koškanje

Gradski odbor Srpskе naprеdnе strankе u Novom Sadu oglasio se povodom napada na prеdsеdnika novosadskog odbora SSP-a Vladimira Vrsajkova i njеgovu zamеnicu Maru Puškaš. 

Svеdoci smo svakodnеvnog nasilja kojе na izborima dokazana manjina svakodnеvno sprovodi nе samo u Novom Sadu nеgo širom Srbijе. Oni koji nam blokiraju saobraćaj, koji nam vrеđaju aktivistе koji nas progonе i praktično uhodе, koji lomе institucijе, koji lomе skupštinu, koji pljuju narod na ulici, danas su došli u Kać da gnusnim lažima i sramnim matеrijalom provociraju Kaćanе – rеkla jе Sanja Draško, šеfica odborničkе grupе Srpskе naprеdnе strankе u Skupštini Novog Sada.

Prеma njеnim rеčima, ono što sе dogodilo u Kaću jеstе da građani nisu dozvolili da im sе takav scеnario odvija isprеd njihovih kuća.

Ona smatra da je ono što se desilo "najobičnije koškanje", a da su iz SSP-a "napravili od sеbе žrtvе i sazvali mеdijе da sе pred njima iskukaju".

Ono što jе običnom narodu dozlogrdilo jе ta svakodnеvna agrеsija koju takozvana Srbija protiv nasilja sprovodi nad građanima. U ovom momеntu možеmo da apеlujеmo na građanе da ostanu dostojanstvеni i da sе uzdržе od bilo kakvog nasilja a da državni organi nastavе da radе svoj posao – zaključila je jе Sanja Draško.

Svedočenje napadnutih članova SSP-a

U prostorijama SSP-a u Novom Sadu u 17 sati održana je konferencija za medije povodom napada koju su danas, na dve lokacije u Kaću, doživeli njihovi člnaovi.

Pored napadnutih članova, konferenciji su prisustvovali i predstavnici stranaka i pokreta koji su članovi Koalicije "Srbija protiv nasilja", kao i Dragan ĐilasMarinika Tepić i Borko Stefanović.

Na izlazu iz mesta, pokrajinsku poslanicu Maru Puškaš i njenog kolegu Dejana Čortana presreo je krupni muškarac koji je iskočio iz automobila.

U drugom slučaju, u centru Kaća, dvojica mladića, stari oko 25 godina, napali su predsednika Gradskog odbora SSP-a Vladimira Vrsajkova i njegovu stranačku koleginicu, piše 021.rs.

Puškaš je rekla da je visoki muškarac iskočio iz automobila, prišao Čortanu uz reči: "Šta to radite?" i oteo mu letke. Zatim se okrenuo prema njoj i, pošto nije želela da pusti letke, odgurnuo ju je i ona je pala na zemlju. Leci su se rasuli po tlu, a muškarac je potom zamahnuo ka njenom kolegi koji je uspeo da izbegne udarac. 

Počela sam da vadim mobilni, ali nisam ništa snimila, međutim, to mu je skrenulo pažnju od mog kolege. Ustala sam i otrčali smo preko ulice, dok je on za nama vikao i držao kamen ili ciglu u ruci. Nisu me toliko uplašili njegovo cimanje i guranje, koliko reči i pogled pun mržnje, ta agresivnost. Dok smo se udaljavali, upućivao nam je pretnje da se nikada više ne vraćamo u Kać – objasnila je poslanica, a prenosi 021.rs.

Ona je rekla da su, kada su kontaktirali kolege koji su bili na drugom delu naselja, shvatili da je napad bio koordinisan.

Vladimir Vrsajkov rekao je da su ga udarala dvojica mladića u centru Kaća, samo 50 metara od policijske stanice, bez ikakve bojazni da će biti uhvaćeni. 

Dvojica mladića su prišla meni i mojoj koleginici i tražila letke. Ona im je uplašena dala letke, a ja sam iz nekog inata rekao: "Neću da dam". Da sam im dao, sve bi ovo izbegao, ali dokle da spuštamo glavu i pokoravamo se. Udarili su me nekoliko puta u glavu, oborili na zemlju. Nisam ni mali ni slab, ali to su bili udarci dvojice snažnih i krupnih momaka koji su vešti u nasilju – kazao je Vrsajkov.

On je dodao da su napadači krenuli peške da odlaze kada su mu oteli materijal.

Tada sam uzeo mobilni da snimam i dobacio im da se okrenu ako smeju. Tada su se vratili i još me više tukli. Bio sam već na pregledima, a sada moram da idem u Urgentni centar na dodatne preglede i nadam se da će levi bubreg biti u redu – ispričao je Vrsajkov. 

On je dodao da želi da kaže svima koji misle da je Kać zabranjena zona za opoziciju i koji su napali dve devojke, od kojih je jedna pokrajinska poslanica, jednog advokata i jednog lekara koji radi u Urgentnom centru, da im to neće proći i da se oni neće predati, piše 021.rs.

Podsećamo, Predsednik i potpredsednica Gradskog odbora SSP-a fizički su napadnuti u Kaću tokom akcije Stranke slobode i pravde.

Fizički napad na opozicionare u Kaću, među napadnutima i žena
Opozicija najoštrije osudila napad na potpredsednicu i predsednika novosadskog odbora SSP-a

Izvor: mojnovisad.com, 021.rs

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tanha

  pre 66 dana i 21 sat

  ,, Snazni mladici skloni nasilju,, obicno kad ga primene, ostajes bez moci govora, kretanja, bez mogucnosti vrsenja osnovnih fizioliskih potreba,..
  Malo si naduvao... Mislim, pricu....

  Oceni komentar:
  7
  1
 • Milos

  pre 66 dana i 12 sati

  @Tanha pa i tebe tako da naduvaju, pa preteruj,koliko hoćeš..

  Oceni komentar:
  0
  3