VRŠNJAČKA PODRŠKA: "Protest protiv diktature" sutra u podne i u Beču

VRŠNJAČKA PODRŠKA: "Protest protiv diktature" sutra u podne i u Beču

Studenti i mladi državljani Srbije koji žive u Beču, uspešno su prijavili mirno protestno okupljanje na "Protestu protiv diktature u Srbiji" za subotu, 8. april, u podne u centru glavnog grada Austrije, javlja portal "Insajder".

Akcija je pokrenuta na društvenim mrežama, kako bi mladi iz dijaspore pružili podršku svojim vršnjacima i hiljadama ljudi koji već peti dan protestuju širom Srbije, a kako je ranije rečeno, bilo je potrebno pronaći državljanina Austrije koji bi pomogao da skup bude uredno prijavljen policiji.

- Skup je prijavljen u podne na Heldenplacu. U narednim satima ćemo vas obaveštavati detaljnije o tome koja vrsta pomoći će nam trebati. Hvala svima puno na podršci, nije bilo lako i za dlaku smo uspeli – piše na Fejsbuku.

Protestni skup će u Beču biti održan u blizini gradske biblioteke i palate Hofburg u prvom okrugu u Beču, s početkom u 12 sati.

- Želimo da pružimo podršku našim sugrađanima i da mirnom protestnom šetnjom pokažemo da nam nije svejedno šta se dešava u Srbiji. Studenti, penzioneri, stariji, mladji, pridružite nam se u borbi protiv diktature – piše u pozivu na "Protestnu šetnju u Beču protiv diktature u Srbiji".

Mladi su poručili da je policija u Beču bila veoma predusretljiva i da su na kraju bez većih problema uspeli da prijave skup, kao i da im sve vreme stiže "neverovatna podrška bez koje ne bi uspeli u nameri da podrže vršnjake u borbi za bolju Srbiju".

Izvor: Insajder.net

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop bez struje novorođenčad bez vode zodijak vremenska prognoza novi sad betanija dnevni horoskop novosadsko porodilište astrologija servisne informacije novi sad elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza isključenje vode isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad štrajk poštara servisne informacije jkp lisje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje bebe raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci sahrane novi sad Ledena Šuma pošte srbije