Vrtić "Bubamara" dobio novo igralište i fiskulturnu salu

Vrtić "Bubamara" dobio novo igralište i fiskulturnu salu

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je vrtić PZU "Radosno detinjstvo" – "Bubamara" gde su sprovedeni radovi vezani za novo sportsko igralište, kao i za obnovu fiskulturne sale, a zahvaljujući donaciji u iznosu od oko 19.000 evra.

U dvorištu vrtića koji se nalazi na Slanoj bari postavljeno je multifunkcionalno igralište od 200 m2 s terenima za fudbal, košarku, odbojku, tenis i druge sportove, a fiskulturna sala od 130 m2 u vrtiću u potpunosti je renovirana. Takođe, u fiskulturnoj sali je napravljena spravarnica koja je opremljena odgovarajućim sportskim rekvizitima, a u dvorištu vrtića montirani su i postavljeni ljuljaška, klackalica i vrteška.

- Zahvaljujući "Novak Đoković fondaciji" i društveno odgovornoj politici "Banca Intesa" vrtić na Slanoj bari, koji ove godine obeležava 40 godina postojanja, sada poseduje renoviranu fiskulturnu salu za decu, kao i sportski teren u dvorištu. Ključna važnost ove donacije je ulaganje u zdravo detinjstvo najmlađih sugrađana i u uslove koji im omogućavaju da se bave fiskulturom i razvijaju svoje telo i duh. Grad će učiniti sve da izgradi novi vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, s obzirom na to da je evidentan nedostatak kapaciteta za smeštaj dece u vrtiće u tom delu grada, kao i na Slanoj bari – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Mirjana Đurđev zahvalila se donatorima i istakla da su sprave i rekviziti deci neophodni kako bi se delovalo na razvoj kretanja dece i na njihove sposobnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan