Vrtić "Zlatna greda" dočekao potrebnu popravku

Vrtić "Zlatna greda" dočekao potrebnu popravku

Vrtić "Zlatna greda", koji se nalazi u starom jezgru grada, u ulici Zlatne grede 6, nakon što je već duže bio zatvoren, konačno će dočekati potrebnu popravku. Povratak mališana u taj objekat očekuje se početkom naredne školske godine, prenosi "Dnevnik".

Sanitarna inspekcija zatvorila je ovaj objekat Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u julu jer je počeo da tone i puca usled delovanja atmosferskih voda. Sanaciju je, po rečima direktorke PU Mirjane Đurđev, dodatno odužilo i to što je ta stara građevina pod zaštitom kao spomenik kulture, te je Predškolska ustanova najpre morala da ispuni zahtevane uslove Zavoda za zaštitu spomenika, kao na primer, koja boja može da se koristi.

- Prošle godine smo dobili novac za projekat i uradili ga. Potom smo raspisali tender, odabrali izvođača, kao i nadzor. Očekujemo da će izvođač sledeće nedelje početi sanaciju, što je, opet, uslovljeno i vremenskim prilikama. Uglavnom, rok za završetak je 120 dana od početka radova. U velikoj meri, radi se o unutrašnjoj sanaciji – objašnjava ona.

Objekat "Zlatna greda" sastoji se iz dva dela, spojena ajnfort kapijom, a vremenom su atmosferske vode krenule da ih sležu. Zbog toga, 170 mališana koja su pohađala to zabavište sada je raspoređeno u četiri objekta "Radosnog detinjstva" – mlađe grupe su u vrtićima u ulici Vojvođanskih brigada i Radničkoj, dok su stariji u dve fiskulturne sale koje su prilagođene novoj nameni u vrtićima u ulicama Episkopa Visariona i Miletićevoj.

Po rečima Mirjane Đurđev, nakon završetka radova, vrtić će raspolagati istim kapacitetima kao i ranije, imajući u vidu da je svrha obnove dobijanje bezbednih i kvalitetnijih uslova za boravak mališana.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan