VRUĆINE UZIMAJU DANAK: Pune ruke posla za Hitnu pomoć

VRUĆINE UZIMAJU DANAK: Pune ruke posla za Hitnu pomoć

Zbog visokih temperatura, urgentne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u protekla dva dana intervenisale su 86 puta, od čega je 19 intervencija bilo na javnim mestima.

Najviše intervencija bilo je kod kardioloških pacijenata, 11, dok se kod pacijenata sa astmom intervenisalo devet puta. Preko dana intervenisano je 50 puta, uglavnom na javnim mestima, zbog kolabirajućih stanja, a tokom noći zabeleženo je čak 36 intervencija.

Izbegavanje direktnog izlaganja suncu, rashlađivanje i provetravanje prostorija u kojima se boravi i nošenje flašice s vodom, samo su neki od saveta lekara iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć "Novi Sad" dr Mirjane Bursać, kako bi se građani zaštitili od tropskih temperatura.

Po njenim rečima, svim hroničnim bolesnicima savetuje se obavezno i redovno uzimanje terapija, neophodno je zaštititi glavu, oči i kožu od sunca, nositi odegovarajuću obuću i odeću, a preporučuje se i laganija mediteranska ishrana, s dosta voća. U stanu bi trebalo napraviti klimatsku razliku od osam do deset stepeni u odnosu na spoljašnju temperaturu, dok se u rano jutro i uveče preporučuje otvaranje prozora i provetravanje prostorija. Trudnicama, maloj deci i starijim osobama savetuje se da ne izlaze od 10 do 17 časova, a dobrodošle su šetnje ujutru i uveče, boravak u hladovini parka i pored reke, kao i oprez na kupalištima i jezerima.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika"

SUNSTOP folije smanjuju troškove grejanja i hlađenja u vašem stanu ili poslovnom prostoru, budući da uspešno odbijaju UV zrake i solarno zagrevanje sa spoljne strane za oko 7 stepeni, dok se s druge strane sprečavaju gubitak toplote. Procenjena ušteda energije na godišnjem nivou iznosi čak 15 odsto! SUNSTOP folije su jedinstvena prilika da s podignutim roletnama i razmaknutim zavesama nesmetano puštate sunčevu svetlost da ulazi u vaše prostorije, a da vam je pritom privatnost zagarantovana. Za više detalja posetite CRAFT marketing.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan