VUČEVIĆ: Cilj je da se vakciniše što više zaposlenih i stanovnika prigradskih naselja

VUČEVIĆ: Cilj je da se vakciniše što više zaposlenih i stanovnika prigradskih naselja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram profilu da vakcinacija u gradu ide dobro ali da je cilj da se i Privredna komora aktivnije uključi, "da animiraju poslodavce i da se vakciniše što više zaposlenih".

– Hoćemo da pozovemo Lidl, Univereksport, IM Matijević, Lir, Aptiv, sve koje imaju mnogo zaposlenih. U kontaktu samo i sa udruženjima taksista koji su radili u teškim okolnostima i nemalo su puta bili od koristi građanima bez naknade. Kada smo zaokružili jedan broj vakcinisanih, hoćemo da idemo kapilarno dublje – napisao je Vučević.

Dodao je da su u Gradu prezadovoljni kako se distribuišu vakcine i spremni da povuku veći broj vakcina.

Hoćemo da uđemo u Futog, Kać, Kovilj, Ledince, Bukovac. Da bi krenuli u imunizaciju ljudi u prigradskim mestima moramo povući veći kontingent vakcina. Medicinsko osoblje na Sajmu nastavlja svoj deo posla, a deo timova hoćemo da preraspodelimo u prigradska naselja, tako da budemo par dana u Kovilju, pa par dana u Futogu, i tako dalje. Očekujemo da se vakciniše još više vaspitačica, učiteljica, jer je to najbolji scenario – napominje gradonačelnik i dodaje da niko neće biti primoran da se vakciniše, ali bi država morala da povede računa o onima koji lažu.

Jedno je kada neko ne želi da se vakciniše, a drugo kada neko iznosi laži o čipovanju ili žigosanju putem vakcinezaključio je Vučević i izjavio da bi sankcionisao sve one koji iznose neistine.

On je rekao i da je važna vest je da će se u Srbiji krenuti sa proizvodnjom "Sinofarmove" vakcine, što znači da ćemo biti sigurni u smislu snabdevanja.

Što se tiče nove kovid bolnice koja treba da se gradi u Novom Sadu, kazao je da nije realno da ona bude u centru Novog Sada, i da još uvek ne može da govori o datumima.

Verujem da ćemo svi zajedno učiniti da krenemo u gradnju što pre. To neće biti neki kontejner ili privremeni objekat, nego trajna bolnica koja će posle pandemije biti ili deo Kliničkog centra Vojvodine ili neka gradska bolnica. Kapacitet će biti 400–500 kreveta, sa poluintenzivnom i intenzivnom negom. Za lokacije smo predložili jednu na Bulevaru Evrope, a drugu na Mišeluku, nedaleko od zgrade RTV-a – najavio je gradonačelnik.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragi Gradonačelniče

  pre 809 dana i 3 sata

  Apropo "Laži o čipovanju", gradonačelniče:
  1. Kanada je kao država, sama snimila film u 70-tim o događajima 1961-ve godine.
  Dobili su IGLE od amerike za vakcinaciju indijanske dece u kampovima (logorima za oduzetu decu iz porodica, radi pokrštavanja i prevođenja na zapadne vrednosti)
  amerikanci su bili radoznali, pa su spakovali u igle čestice plutonijuma. Označili su takve serije "Za devojčice" a one bez plutonijuma "za dečake". Lekarima je to bilo čudno, pa je KASNIJE to sve i bilo razotkriveno i izbio skandal.
  Dakle, amerikanci su bili radoznali - kako utiče plutonijum na neplodnost indijanskih devojčica. Dovoljno? A to se dešavalo pre 60 godina, tehnološki.
  Film sam video u 90-tim na HTV1, posle ponoći. Državni film Kanade, crno beli.
  Naši kukavci se ne bi ni usudili da ga puste, bilo kad i bilo gde.
  2.
  RFID čip kakav se pominje, a modernija verzija radi na 13.6Mhz ili NFC standardu, može se tehnološki napraviti toliko mali da stane u iglu. U unutrašnjost igle.
  Pod pritiskom može biti izguran u mišićnu masu. Prvo on, pa zatim tečnost vakcine.

  Toliko, gradonačelniče, o lažima i da li je MOGUĆE izvršiti čipovanje. MOGUĆE JE.

  Cela Nemačka odustala od AstroZeneke, kod nas se to i ne pominje u medijima.
  Jedna čovek juče sav slavi što je vakcinisan AstroZenekom?
  A ovi u Austriji i Nemačkoj počeli istrage...

  Oceni komentar:
  4
  19
 • Novi Sad

  pre 807 dana i 23 sata

  "Vučević i izjavio da bi sankcionisao sve one koji iznose neistine." Da sam na tvom mestu zabrinuo bih se ... Ko si ti da tvrdiš šta je istina, a šta nije i da praviš nekakve rasporede vakcinisanja? Bilo bi ti pametnije da radiš svoj posao za koji si plaćen ili odlazi. Novi Sad skrnav, prljav, grejanje nam zavrću čim je spoljna temperatura 10 stepeni, inspekcije nigde da kontroliše držanje distance u velikim marketima, o kontroli broja kupaca u pomenutim neću ni da govorim, niste u stanju da kontrolišete realizaciju mera koje su na snazi, ... Šta je bilo ono sa Balaševićem? Čovek preminuo od covid-a, a vi od toga napravili cirkus. Ti ćeš da nam uvodiš mere i držiš slovo o vakcini. Šta ste radili tih dana??? Nisi u stanju crkvene praznike u svom domu da ispoštuješ kao nešto sveto, nego se fotografišeš za javnost i izlažeš svoju privatnost kao u izlogu prodavnice. Jadan li je ovaj grad. Misliš da smo zaboravili kako su nas lečili pre covid-a? Ne. Nismo i nikada nećemo!!! Ponašate se kao da nam "vi" plaćate vakcine. Čijim novcem? Lično našim. Koliko smo se novca nadavali mi građani za tzv. participacije? Pa gde su ti novci? Šta ste sa njima uradili, plus što redovno svi zaposleni plaćaju redovno zdravstveno osiguranje.

  Oceni komentar:
  2
  13
 • MM

  pre 807 dana i 23 sata

  @Vučeviću, bolje zaposli još lekara i specijalista u Futogu! Toliko mesto a samo nekoliko lekara! Prostorije novoizgrađene ambulante i dalje zvrlje prazne! Hala takođe, totalno
  neiskorišćena!

  Oceni komentar:
  0
  6