Vučević, Exit i OPENS: Mladima poslati poruku nade u vidu plana "otvaranja" Srbije

Vučević, Exit i OPENS: Mladima poslati poruku nade u vidu plana "otvaranja" Srbije

Mladima, ali i celokupnom društvu, neophodno je poslati pozitivnu poruku u vidu plana "otvaranja" Srbije po uzoru na Veliku Britaniju i Izrael, i time ih motivisati za veće učešće u borbi za imunizaciju.

To je zaključeno na današnjem sastanku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa čelnicima Exit festivala i udruženja "Novi Sad – omladinska prestonica Evrope" (OPENS).

Vučević je rekao da je Srbija među vodećim zemljama u vakcinaciji na svetu i da može dostići dovoljan stepen imunizacije stanovništva i vratiti se normalnom životu “pre većine drugih zemalja Evrope i sveta”.

Direktor Exita Dušan Kovačević je podsetio da je plan otvaranja Velike Britanije, koji predviđa i priredbe sa do 10.000 ljudi tokom maja, a ukidanje svih restrikcija 21. juna, doveo do "naglog talasa optimizma" u toj zemlji.


Tako nešto je hitno potrebno i našoj zemlji. Upravljanje porukama straha je dostiglo svoje limite i mladima, kao i celokupnom društvu, potrebno je poslati poruku nade, dati im viziju povratka normalnog života kroz plan "otvaranja" Srbije i jasno reći da od svakog od nas zavisi da li će taj plan postati realnost – ocenio je Kovačević.

Direktor OPENS-a Vukašin Grozdanović rekao je da su mladi tokom epidemije najčešće pominjani kao neodgovorni i krivci za širenje zaraze, te je neophodno promeniti pristup i prepoznati ih kao deo rešenja.

Potrebno je da razumemo s čim se mladi suočavaju već više od 12 meseci, uz zabranu okupljanja i druge restrikcije. Istraživanja pokazuju da je depresija povećana za 700 odsto u odnosu na predpandemijski nivo… Mladima je neophodno ponuditi izlaz iz ove situacije – rekao je Grozdanović.

Oceni vest:
2
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 1101 dan i 5 sati

  Kad bude procenat vakcinisanih kao u Izraelu onda se moze porediti Srbija sa Izraelom. Daleko smo od toga sa preko 3000 zarazenih dnevno. prvenstveno postoji porast obolelih tinejdzera i hospitalizovanih koji su u 20-im, 30-im. Svest mladih necu ni da komentarisem, pokazali su se...

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Ns

  pre 1101 dan i 1 sat

  Primili smo svi mi vašu poslednju poruku "nade" proletos tokom protesta. Vi ste svoje završili.

  Oceni komentar:
  0
  5