VUČEVIĆ: Grad traži lokaciju za izgradnju nove kovid bolnice

VUČEVIĆ: Grad traži lokaciju za izgradnju nove kovid bolnice

Razmatra se nekoliko opcija za lokaciju nove kovid bolnice, kapaciteta 400 do 500 mesta, koja je planirana da se gradi u Novom Sadu, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je Tanjugu rekao da je inicijativa za izgradnju kovid bolnice u severnom delu Srbije došla od predsednika Aleksandra Vučića i da očekuje da će je Vlada Srbije prihvatiti.

– Ovo je fantastična vest za Novi Sad i ovaj deo Srbije, za Vojvodinu. Zaista smo bili zadovoljni kada smo čuli izjavu predsednika Srbije. Očekujemo da Vlada prihvati taj predlog. Razgovarao sam sa predsednikom, danas imam razgovor sa premijerkom – rekao je Vučević.

Kovid bolnica će, kako je naveo, biti kapaciteta 400 do 500 mesta, i biće sličnog gabarita kao kovid bolnice u Kruševcu i Batajnici.

– Po pobedi ili završetku rata sa korona virusom bila bi u sastavu našeg zdravstvenog sistema i upotpunila bi našu zdravstvenu mrežu. To će kasnije biti opšta bolnica, a to je segment zdravstvene zaštite koji je nedostajao Novom Sadu – naveo je Vučević.

Ističe da se već razmatra nekoliko lokacija na kojima bi mogao da bude novi objekat, jer mora da se obezbedi infrastruktura koja će da prati takvu investiciju.

– Predložićemo Vladi lokacije koje gradski urbanisti procene kao najbolje za takvu investiciju i očekujemo brzo odgovor – rekao je gradonačelnk Novog Sada.

Očekuje da će za mesec ili dva moći da se odrade sve pripreme, te da se u narednih četiri ili pet meseci, posle toga, može govoriti o dobijanju bolnice.

Objašnjava da je Novi Sad određen za lokaciju nove kovid bolnice jer se na taj način pokriva sever Srbije, ali i da se vodi računa i o tome da naš grad može da obezbedi kadrovsku podršku za takav objekat.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 754 dana i 17 sati

  Pa sta ce nova lokacija kad vec ima zapoceta zgrada iza urgentnog centra .

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Nije više šala bicikl

  pre 754 dana i 15 sati

  Maks to je kao da si pitao zašto je renoviran Miletić, zašto je podignut spomenik ili postavljana klupa za 10.000 evra. Ili zašto žele da grade 20 stadiona.
  Radova mora biti, pa taman da je i kosmodrom.
  Oni hoće da se navuku javnog novca a mi naplaćamo poreza.
  A to je moguće samo i jedino ako radova ima.
  Bez radova, veoma je teško krasti.
  A sve netransparentno i to sasvim, što mi daje za pravo da govorim o krađi.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Stana

  pre 754 dana i 15 sati

  Imaju zapoceto gradiliste iza Urgentnog. Ujedno bi se sklonilo ruglo ,steciste narkosa i kojekakvih vagabundi i uklonio "javni wc".

  Oceni komentar:
  2
  5