VUČEVIĆ: Hakeri traže otkup, lični podaci građana bezbedni

VUČEVIĆ: Hakeri traže otkup, lični podaci građana bezbedni

Gradonačelnik Novog Sada je danas izjavio da je grad "pretrpeo ozbiljan teroristički napad".

Najveći hakerski napad na informacioni sistem Grada Novog Sada najverovatnije je izvršen iz inostranstva. Hakeri su zaključali sistem i traže otkup. Lični podaci građana nalaze se na platformi koja nije bila predmet napada, izjavio je za RTV Miloš Vučević.

Lični podaci Novosađana su potpuno zaštićeni, a informacioni sistem gradskih preduzeća i uprave polako se vraćaju u normalu, poručio je gradonačelnik. Inače, Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada obavestila je javnost da od sutra nastavlja sa svojim redovnim radom nakon kraće blokade izazvane tehničkim problemima i da građani mogu da ostvaruju svoja prava kao i do sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sasa

  pre 1124 dana i 1 sat

  Ima li kraja ovom lupetanju nazadnjaka??? Prvo, ovo nije politički obojen napad tako da uopšte nema reči o nekom "terorizmu", ovo je čist kriminal jer se radi o uceni. Druga glupost je tvrdnja da su podaci građana zaštićeni - kada nekome omogućiš da ti kriptuje servere onda on ima pristup svemu, računajući i lične podatke građana koji su u bazi. Uostalom, uočićete vrlo brzo pravu bujicu suludih e-mailova na vaše adrese. I, treće, proradiće tek kad plate ključ za enkriptovanje... :)

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Nenad

  pre 1123 dana i 17 sati

  Nekome trebaju JMBG-ovi gradjani, ipak su izbori uskoro...

  Oceni komentar:
  0
  0