Vučević korigovao svoju izjavu o letovanju Srba u Hrvatskoj

Vučević korigovao svoju izjavu o letovanju Srba u Hrvatskoj

Gradonačelnik Novog Sada se ponovo oglasio povodom letovanja Srba u Hrvatskoj.

Miloš Vučević je pre skoro dve sedmice rekao sledeće:

– Nikad neću razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima na odmoru. Nikog ne osuđujme, nek letuje gde god ko hoće, baš me briga. Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili proteravši Srbe. Jedino da gnjurate celi dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi – izjavio je Vučević 4. avgusta.

VUČEVIĆ: Nikada neću razumeti Srbe koji su danas na odmoru u Dalmaciji, Istri, na ostrvima...

Njegovu izjavu preneli su tad i hrvatski mediji, a "Jutarnji list" je stavio naslov "Gradonačelnik Novog Sada prozivao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj". Nije jasno zašto se posle toliko vremena Vučević opet oglasio na ovu temu, ali RTV je preneo njegovu "novu" izjavu.

Ne, ja tako nikad nisam rekao. I ponoviću šta sam rekao što možete da vidite na video zapisima, vrlo jasno sam rekao, da mi je potpuno svejedno ko gde letuje, baš me briga, i nikom ne držim predavanje gde da letuje i da imam lično prijatelje koji letuju u Hrvatskoj. Da li se ja slažem sa njihovom odlukom, odabirom, to je drugo pitanje. Ja nisam rekao da neko ne sme ili ne treba da ide da letuje u Hrvatskoj. Ja sam rekao sledeće, mora da je jako neprijatno biti Srbin 4. i 5. avgusta letovati u Dalmaciji, na ostrvima ili otocima ili u Istri. Zašto? Pa, zato što ne možete da se pravite ludi da ne vidite da oni slave, da su vam proterali 250.000 vaših sunarodnika. Ne možete da se praviti da ne vidite da se to dešava. Ili ste jako bezobrazni ili vas je baš briga ‒ poručio je danas gradonačelnik Novog Sada.

Na prvi pogled deluje da su izjave identične, ali ipak nisu. Gradonačelnik je malo revidirao svoju izjavu, pa umesto

"Nikad neću razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima na odmoru" 

izgovara

"Mora da je jako neprijatno biti Srbin 4. i 5. avgusta letovati u Dalmaciji, na ostrvima ili otocima ili u Istri".

Vi procenite sami da li ima razlike u formulaciji "Nikad neću razumeti Srbe…" i "Mora da je jako neprijatno biti Srbin…".

Oceni vest:
5
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • prle

  pre 111 dan i 22 sata

  Da li onda tim svojim prijateljima kazes: "Ili ste jako bezobrazni ili vas je baš briga"

  Oceni komentar:
  3
  26
 • Bulevar Revolucije

  pre 111 dan i 20 sati

  Ne kazu ljudi bez razloga da je Milos nejaki najgori gradonacelnik u istoriji Novog Sada, a ta istorija je bogami podugacka…

  Oceni komentar:
  7
  35
 • Đoka

  pre 111 dan i 19 sati

  Kakav papak.

  Oceni komentar:
  8
  32
 • Dolazi vreme velikih kiša

  pre 111 dan i 18 sati

  Korigovao, ne korigovao, amerikanci pune svoju bazu na Kosovu velikim kontigentom vojnika.
  Što znači da će se u roku od 60 dana desiti ono o čemu sam ovde povremeno pisao, gledajući da ne kompromitujem ovaj časni portal.
  Dakle Hrvatima će biti naređeno da nam privuku vojsku na sever, kako bi Albanci i amerikanci izveli svoj plan na jugu.
  Kako god, biće mobilizacija vojske, veoma neuspela, u roku od 60 dana.
  Znam sve to, jer se ostvaruje sve ono što sam sanjao pre 40 godina. Nažalost.

  Oceni komentar:
  21
  3
 • IZNOGUD

  pre 111 dan i 17 sati

  U suštini sigurno nije prijatno biti negde gde se slavi proterivanje našeg naroda. Gledao sam neke snimke tog slavlja...dolazak Doris Dragović da uveliča celo slavlje....Zbog svega ovoga mi apsolutno nije važno da li je rekao ovako ili onako....

  Oceni komentar:
  6
  9
 • @ Dolazi vreme velikih kiša

  pre 111 dan i 17 sati

  Znaci savetujete da se sklonimo na sigurno? A preCednik onda nek mobilise botove koji lupaju minuse na komentare, svog batu i malog Danila…

  Oceni komentar:
  3
  22
 • Padavine koje blokiraju upotrebu hrane

  pre 111 dan i 7 sati

  Veliko je pitanje, gde će to biti sigurno. S obzirom da znam da ću preživeti sva događanja između 2023-2029-te, a sigurno neću bežati odavde, i da ćemo mi imati ogroman broj izbeglica iz EU, koji će bežati baš ovamo jer mi nećemo nikom biti zanimljivi kao meta, rekao bih da će ovde biti sigurno, nakon početnih događanja u Preševskoj dolini.
  Kada vam dođe 15 miliona izbeglica u zemlju u kojoj imate navodnih 6 miliona stanovnika, glad je sigurna. Vodu ćemo vaditi sa 3km iz Siriškog podzemlja.

  Oceni komentar:
  3
  6
 • Ucenik "100 za jednoga"

  pre 110 dana i 7 sati

  Ucenik akademije "100 za jednoga". I gazda mu je sa skupstinske govornice to izgovorio pa posle glumi dobrotvora i (pokusava) da ide u Srebrenicu. Sve u svemu bedni likovi nase istorije zbog kojih mi je zao sto disemo isti vazduh i delimo grad. Velika je sramota za novosadjane i jos vise za svoju porodicu.

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Laki

  pre 110 dana i 6 sati

  Hrvatska ne slavi proterivanje 250.000 Srba, slavi pobedu u četvorogodišnjem ratu i povratak kontrole nad svojom teritorijom. Da slavi proterivanje ni jedan Srbin koji je tada otišao ne bi imao državljanstvo Hrvatske, nikome se ne bi obnovile kuće i nikom ne bi bilo dozvoljeno da se vrati na svoje ognjište. Da Srbija vrati Kosovo pod svoju jurisdikciju jel bi slavila taj dan bez obzira koliko bi Albanaca otišlo tada?

  Oceni komentar:
  4
  11
 • Stevan

  pre 110 dana i 6 sati

  To nisu bili naši sunarodnici, oni su to postali.

  Oceni komentar:
  3
  5
 • realista

  pre 109 dana i 8 sati

  NI JA NE RAZUMEM DEMO BERISU KOJI U BGD KRITIKUJE KOSOVSKU VLAST, STA BI BILO DA PUPOVAC SVAKI DRUGI DAN KRITIKUJE VLAST U BGD????

  Oceni komentar:
  1
  0