VUČEVIĆ: Kovid bolnica na Novosadskom sajmu primila prve pacijente

VUČEVIĆ: Kovid bolnica na Novosadskom sajmu primila prve pacijente

Efekti mera koje su preduzete tokom vikenda u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa biće vidljivi u narednih pet do osam dana, a u Novom Sadu vidljivo je zaravnjenje situacije što se tiče visokog broja inficiranih, ali i dalje nema stabilizacije, izjavio je danas gradonačelenik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je u uključenju za TV Prva rekao da veruje da će mere koje su preduzete tokom vikenda, a tiču se zatvaranja radnji ugostiteljskih i trgovinskih objekata, dati rezultata i da će doći do smanjenja broja zaraženih i hospitalizovanih.

– U Novom Sadu vidimo jedno zaravnjenje situacije što se tiče inficiranih u visokim brojevima, ali stabilizaciju još nemamo, i dalje je eksponencijalni rast i očekujem da taj trend preokrenemo i vidimo narednih dana pad broja inficiranih – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Dodao je da se i dalje u Kovid ambulanti obavi oko 1.200 pregleda dnevno i da se otkrije oko 400 do 500 novoinficiranih na dnevnom nivou.

U subotu je, kaže, otvorena i privremena bolnica na Novosadskom sajmu u kojoj je juče smešteno 30 pacijenata.

– Važno je da građani budu odgovorni i disciplinovani. Verujem da ćemo za pet do osam dana videti efekte mera – rekao je Vučević i dodao da je veći deo ugostiteljskih objekata tokom vikenda poštovao mere, ali da je bilo posla i za komunalnu miliciju i inspekciju jer je bilo primera da su ljudi sedeli u objektima koji su bili zaključani.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan