VUČEVIĆ: Most na kraju Bulevara Evrope će se graditi, nemam dilemu

VUČEVIĆ: Most na kraju Bulevara Evrope će se graditi, nemam dilemu

Gradonačelnik Novog Sada je poručio da brojimo nedelje do početka realizacije onoga što je još 1963. godine ucrtano u urbanističke planove Novog Sada, a to je zapadna obilaznica, odnosno produžetak Bulevara Evrope.

Miloš Vučević je izjavio da je velika stvar što je Grad dobio podršku od države da se četvrti most spoji sa Fruškogorskim koridorom i da je to je velika razvojna šansa za ceo Novi Sad.

Most će u celosti biti finansiran iz republičkog budžeta i Grad nema nikakvih obaveza, ni što se tiče izgradnje mosta, ni što se tiče eksproprijacije, rekao je gradonačelnik za "Dnevnik".

Ja sam veoma zadovoljan kako sve teče i više nemam dilemu, most će se graditi! Biće to klasičan gradski most sa tri pilona, sa pešačkim i biciklističkim trakama sa obe strane. Preko tog mosta neće ići teretni saobraćaj, a njegovom izgradnjom smanjuje se pritisak na most Slobode i stvara nam uslove da gradimo pešačko-biciklistički most i da se bavimo uređenjem Tvrđave ‒ poručio je Vučević.

On se osvrnuo i na raspravu o Generalnom urbanističkom planu (GUP) i dodao da rasprava nikad nije bila ovako transparentna i dostupna svima. Prema njegovim rečima, to je samo potvrda da Grad ništa ne krije i da niko ništa ne radi na štetu građana.

I na tim javnim prezentacijama se vidi ko dolazi da priča argumentovano, a ko dolazi da pravi cirkus i da politički agituje. GUP postavlja temeljne smernice za razvoj Novog Sada. Naš grad ide nezaustavljivo napred, držimo se dogovorenih principa, a struka i Novosađani uvek imaju završnu reč. Čuo sam da će neki dobri i konstruktivni predlozi građana biti usvojeni, poput onoga da na mestu Poreske uprave na Limanu ubuduće bude novi park. Svaka investicija Grada završi u sferi politike, a razlog tome su neznanje, nestručnost, a rekao bih i mržnja i zavist. Pogledajte kakav je Novi Sad ostavila bivša vlast, a kakav je Novi Sad danas ‒ zaključio je gradonačelnik.

Ceo intervju možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gnušam ga se

  pre 350 dana i 27 minuta

  Tipično fašističko razmišljanje: "Ili po mome ili nikako!"
  Ne pita taj narod ništa! On je odlučio i njegovi!

  Oceni komentar:
  0
  19
 • Kosta

  pre 349 dana i 22 sata

  Može da se drmne tu puno para a to i jeste glavni cilj celog projekta. Sve ćemo to mi platiti.

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Ibro

  pre 349 dana i 20 sati

  Moj gradonacelnice Novi Sad je jos na nesto licio dok niste nastavili stopama Bore Novakovica. Oni su urnisali detelinaru i grbavicu a vi Telep, Limane...
  Most nije sporan kao ni njegova potreba sporan je vijadukt preko pola grada? Bolje napravite neki sinski prevoz nego sto dizete most od Bulevara Evrope u nebo? Zaduzicete grad do maksimuma zbog svoje sujete?

  Oceni komentar:
  0
  18