Vučević najavio izgradnju pešačko-biciklističkog mosta s direktnim ulazom u Tvđavu

Vučević najavio izgradnju pešačko-biciklističkog mosta s direktnim ulazom u Tvđavu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će ove godine biti urađen idejni projekat za izgradnju mosta koji će spojiti Liman i sremsku stranu, a uporedo sa tim biće urađen i idejni projekat za pešačko biciklistički most, koji će spojiti novosadski kej i Petrovaradinsku tvrđavu.

- Izgradnja mosta preko Dunava i spajanje na petlju oko Sremske Кamenice i dalje na autoput Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, predstavlja finalnu fazu obilaznice oko Novog Sada. Taj most neće biti nimalo jeftin, jer će morati ranije da se podiže, pre vodenog ogledala – rekao je Vučević prilikom posete gradskoj plaži Štrand, gde je u toku čišćenje korita Dunava od mulja i rečnog nanosa, a preneo Dnevnik.rs.

Gradonačelnik je dodao da se moraju pripremiti projekti koji će biti kandidovani i u pokrajinskoj i u republičkoj vladi, zatim, treba razgovarati sa bankama i finansijskim organizacijama, da bi se videlo ko može da pomogne, "jer Grad to neće moći sam da finansira".

- Taj most bio bi nešto potpuno novo. Кoristili bi ga isključivo pešaci i biciklisti, bio bi opremljen mobilijarom, ispustom, da možete da sedite, provodite vreme na reci. Sa njega bi se direktno ulazilo na Tvrđavu, odnosno u tunel, iz tunela direktno liftom na Tvrđavu. To bi bila prava turistička atrakcija za grad, praktično bismo spojili kej sa Petrovaradinskom tvrđom – najavio je Vučević.

- To je nešto o čemu smo do sada mogli samo sanjamo. Mislim da ćemo tokom ove godine imati idejno rešenje. Pričali smo sa našim i svetskim arhitektama, raspisaćemo konkurs da dobijemo najbolje rešenje, da pitamo struku, eminentne stručnjake i da dobijemo najbolji most. To bi bila jedna revolucija, da napravimo pešačko biciklistički most sa direktnim ulazom u Petrovaradinsku tvrđavu – optimističan je gradonačelnik.

Šta je Vučević rekao o uređenju Ribarskog ostrva, seči drveća i uređenju Kameničkog i parka između Novog naselja i Nove detelinare, možete pročitati na sajtu Dnevnik.rs. 

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1902 dana i 21 sat

  I sta kazu, nece biti izbora uskoro... ma garant.

  Oceni komentar:
  0
  0