Vučević najavio izgradnju pešačko-biciklističkog mosta s direktnim ulazom u Tvđavu

Vučević najavio izgradnju pešačko-biciklističkog mosta s direktnim ulazom u Tvđavu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će ove godine biti urađen idejni projekat za izgradnju mosta koji će spojiti Liman i sremsku stranu, a uporedo sa tim biće urađen i idejni projekat za pešačko biciklistički most, koji će spojiti novosadski kej i Petrovaradinsku tvrđavu.

- Izgradnja mosta preko Dunava i spajanje na petlju oko Sremske Кamenice i dalje na autoput Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, predstavlja finalnu fazu obilaznice oko Novog Sada. Taj most neće biti nimalo jeftin, jer će morati ranije da se podiže, pre vodenog ogledala – rekao je Vučević prilikom posete gradskoj plaži Štrand, gde je u toku čišćenje korita Dunava od mulja i rečnog nanosa, a preneo Dnevnik.rs.

Gradonačelnik je dodao da se moraju pripremiti projekti koji će biti kandidovani i u pokrajinskoj i u republičkoj vladi, zatim, treba razgovarati sa bankama i finansijskim organizacijama, da bi se videlo ko može da pomogne, "jer Grad to neće moći sam da finansira".

- Taj most bio bi nešto potpuno novo. Кoristili bi ga isključivo pešaci i biciklisti, bio bi opremljen mobilijarom, ispustom, da možete da sedite, provodite vreme na reci. Sa njega bi se direktno ulazilo na Tvrđavu, odnosno u tunel, iz tunela direktno liftom na Tvrđavu. To bi bila prava turistička atrakcija za grad, praktično bismo spojili kej sa Petrovaradinskom tvrđom – najavio je Vučević.

- To je nešto o čemu smo do sada mogli samo sanjamo. Mislim da ćemo tokom ove godine imati idejno rešenje. Pričali smo sa našim i svetskim arhitektama, raspisaćemo konkurs da dobijemo najbolje rešenje, da pitamo struku, eminentne stručnjake i da dobijemo najbolji most. To bi bila jedna revolucija, da napravimo pešačko biciklistički most sa direktnim ulazom u Petrovaradinsku tvrđavu – optimističan je gradonačelnik.

Šta je Vučević rekao o uređenju Ribarskog ostrva, seči drveća i uređenju Kameničkog i parka između Novog naselja i Nove detelinare, možete pročitati na sajtu Dnevnik.rs. 

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 306 dana i 8 sati

  I sta kazu, nece biti izbora uskoro... ma garant.

  Oceni komentar:
  0
  0
matičar novi sad novorođenčad zodijak Novosadska racija jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija novosadsko porodilište obeležavanje novosadske racije betanija bez vode bebe Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad servisne informacije novi sad zdravlje izmena trase autobusa kina raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje JGSP "Novi Sad" uhapšen diler vlada srbije JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad isključenje vode horoskop horoskopski znaci dnevni horoskop