VUČEVIĆ: Nema rasta broja zaraženih u NS, nastavljamo sa popuštanjem mera

VUČEVIĆ: Nema rasta broja zaraženih u NS, nastavljamo sa popuštanjem mera

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da pisanje pojedinih medija o porastu broja zaraženih u gradu nije tačno i da je u pitanju pogrešna interpretacija podataka.

Gostujući u emisiji "Grad i mi", on je rekao da je pričao sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo dr Gojkovićem i sa direktorom Doma zdravlja i da je dobio tačne podatke.

Za sedam dana 10 novozaraženih u Novom Sadu, pet muškaraca i pet žena, nikakvog rasta nema – naglasio je Vučević.

Objašnjavajući zašto se pojavila informacija o većem broju zaraženih, on je pretpostavio da je to zato što je Dom zdravlja vršio testiranja na antitela koja su otkrivena kod određenih osoba koje su bile negativne na virus. 

Znači oni koji su verovatno već preležali koronu i to je možda pojedine medije dovelo u zabludu. U poslednja 24 časa testirano je 158 ljudi u Novom Sadu, nula pozitivnih – rekao je gradonačelnik.

Vučević je naglasio da se ulazi u novu fazu borbe protiv korone, da se mere popuštaju polako i da se prelazi u segment gde se potencira lična odgovornost, javlja RTV.

On je dodao da ne razume kako neko može biti nezadovoljan stanjem u Novom Sadu, na osnovu svih podataka o broju obolelih i konstatovao da je grad odlično funkcionisao proteklih par nedelja.

Podsetio je i da od ponedeljka kreće gradski prevoz i otvaraju se ugostiteljski objekti, od 8. maja počinju da rade tržni centri, a 11. maja vrtići.

Detaljnije o izjavama gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića pročitajte na sajtu Radio-televizije Vojvodine. 

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Iznogud

    pre 1448 dana i 16 sati

    Nadajmo se najboljem....

    Oceni komentar:
    0
    0