Vučević: Novi Sad funkcioniše normalno

Vučević: Novi Sad funkcioniše normalno

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da Grad Novi Sad i svi gradski sistemi funkcionišu normalno u situaciji povećanih snežnih padavina.

Vučević je nakon obilaska terena i više lokacija u nekoliko gradskih i prigradskih mesnih zajednica rekao novinarima da se u svim mesnim zajednicama u gradu život odvija normalno. 

"Sve ulice prvog prioriteta su tretirane solju, a trenutno se tretiraju ulice drugog prioriteta. Toplana radi normalno, a normalno funkcionišu i vodovod i kanalizacija kao i drugi gradski sistemi" rekao je Vučević.

On je dodao da su otvoreni svi vrtići Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" i da rade svi objekti Doma zdravlja "Novi Sad".

Po njegovim rečima procenjuje se da u Novom Sadu trenutno ima dvanaest centimetara snega, a od juče od 15 sati pa do danas do 11 sati posuto je više od 500 tona soli.

"Ukupno na terenu trenutno imamo više od 400 ljudi iz zimskih službi gradskih javno - komunalnih preduzeća, a angažovano je i 70 vozila i druge vrste mehanizacije i svi oni rade non stop svih 24 sata dnevno" rekao je Vučević.

On je dodao da Grad, iako nije njegova nadležnost, prati i situaciju na Dunavu i sarađuje sa nadležnim službama.

"I dalje važi zabrana saobraćaja na reci Dunav zbog velikih naslaga leda i trenutno nisu zabeleženi nikakvi problemi" rekao je Vučević dodajući da će sve gradske službe i dalje biti maksimalno angažovane i u potpunoj pripravnosti.

Ekipe komunalnih preduzeća čiste sneg

Zimske službe JKP "Gradsko zelenilo" i JKP "Čistoća" od juče su na terenu i konstantno čiste sneg.

Zimska služba "Gradskog zelenila" sinoć od 20. 30 časova nalazi se na terenu.

Radnici su podeljeni u dve smene, a kolegama na terenu priključile su se i kolege iz administracije, tako da od sinoć na smenu čisti sneg i posipa so ukupno 197 zaposlenih iz našeg preduzeća.

Na terenu je i 26 vozila mehanizacije.

Prvo su očišćeni pešački prilazi mostovima i autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, a potom i deset gradskih trgova, plato i stepenište na tvrđavi, staze u parkovima i oko njih, kao i pešačke staze od Banovine do Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Od juče uveče do jutros u 7 časova posuto je oko 25 tona industrijske soli i oko tona magnezijum - hlorida koji se koristi na prilazima mostovima.

Radnici "Gradskog zelenila" nalaziće se na terenu sve dok to bude bilo potrebno, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana na 36 lokacija za koje smo zaduženi u okviru Gradske zimske službe.

Zimska služba JKP "Čistoća" konstantno na terenu

Radnici i kompletna mehanizacija Zimske službe JKP "Čistoća" rade tokom snežnih padavina bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Sve površine koje tretira Zimska služba JKP "Čistoća" su prohodne.

Ekipe su na terenu konstantno od juče u 15 časova. Uključena je i mehanizacija, sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Na terenu je 147 radnika koji punim intenzitetom raščišćavaju prilaze pešačkim prelazima i pešačke staze. Površine se tretiraju solju, a u slučaju potrebe koristi se i tečni rastvor magnezijum - hlorida.

Zimska služba JKP "Čistoća" je spremna i za obilnije padavine.

Vremenske prilike trenutno ne utiču na redovan program održavanja javne higijene u Novom Sadu i prigradskim naseljima, kao ni na odnošenje smeća.

Zimska služba JKP "Čistoća" je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno - komunalnih preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branislav krstic

  pre 1509 dana i 18 sati

  Svake zime isto svi govore da je sve očišćeno a kod nas samo proleće očisti. Sremska kamenica i tatarsko brdo treba zbog visine da se baci so jer sem cetvorotockasi nema izlaz.Ulica bogdana gavrilovica je najgora zbog lokacije.

  Oceni komentar:
  0
  1