VUČEVIĆ: O obaveznom vojnom roku nekom drugom prilikom

VUČEVIĆ: O obaveznom vojnom roku nekom drugom prilikom

Ministar odbrane izjavio je da se zalaže za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka, ali da to sad nije na dnevnom redu.

Rekao sam da sam za  obavezni vojnog rok. Pitanje je sada da li je to šest nedelja, tri ili šest meseci. Pripremljeni su svi neophodni dokumenti, ali je neophodna politička odluka. Potrebno oko godinu dana da se podignu kapaciteti za prihvat ljudi, imajući u vidu da je Srbija, izgubila 12 ili 13 generacija vojnika od kada je suspendovan vojni rok. Međutim, u ovom trenutku to nije na dnevnom redu – rekao je Miloš Vučević.

Kao predsednik Srpske napredne stranke (SNS), Vučević je napomenuo da je SNS spreman da razgovara sa opozicijom o postizanju poltičkog dogovora oko izlaska na biralište. Prema njegovim rečima, datum održavanja izbora nije najvažniji već je navažnije pitanje da se ima minimum političkog konsenzusa oko održavanja izbora  ako je to put za smirivanje tenzija ili proveru legitimiteta vlade, prenosi "Danas".

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • dejan

    pre 230 dana i 19 sati

    Vučević... "Lik" - KATASTROFA!!!

    Oceni komentar:
    1
    6
  • Gradjanin Tosa

    pre 230 dana i 18 sati

    Prvo, Vojska je rasprodala 2/3 nekadasnjih kasarni te stoga nema kapacitet za prihvat novih regruta. Drugo, s obzirom na cinjenicu da sve vise profesionalaca napusta vojsku, evidentno je da ni njima ne mogu da pruze neophodno, a kamo li regrutima. Nije samo u smestaju, treba te ljude i obuci, hraniti, leciti i platiti, a to sve kosta. O kvalitetu obuke da i ne govorim. Svi znamo sta se desilo na Pasuljanskim livadama 2012e. Vucevic se vara ako misli da se sve to moze pripremiti za godinu dana.

    Oceni komentar:
    0
    8