VUČEVIĆ O RADU JKP "ČISTOĆA": "Razumem nezadovoljstvo građana, najverovatnije je da će doći smena u preduzeću"

VUČEVIĆ O RADU JKP "ČISTOĆA": "Razumem nezadovoljstvo građana, najverovatnije je da će doći smena u preduzeću"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je nezadovoljan radom JKP "Čistoća" i najavio moguće smene u tom preduzeću.

– Razumem nezadovoljstvo građana. I ja sam nezadovoljan. Najverovatnije je da će doći smena u preduzeću – kazao je Vučević, a preneo portal "NS uživo"

Gradonačelnik je dodao da inspekcije moraju bolje da rade svoj posao.

– Znate li koliko poruka dnevno pošaljem "Čistoći" i "Zelenilu"? Posebno me iritira njihovo ćutanje i očekivanje da ja kao gradonačelnik odgovaram na pitanja umesto njih! – rekao je Vučević.

Takođe je istakao da je sve teže pronaći radnike za ovaj posao, ali kaže da to nije opravdanje.

– Novi Sad sve više raste, a sve je teže naći ljude koji hoće da rade nepopularne poslove. Mi smatramo da to treba da radi samo jedna etnička grupa, a mi da budemo gospoda koja samo treba da sedi. Problem će bivati sve veći, i zato ćemo gledati da povećamo plate –  rekao je Vučević, a prenosi "NS uživo".

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NV

  pre 338 dana i 45 minuta

  A tek gradsko zelenilo,tu sto treba sve posmenjivati!Ti nista nerade,osim u podne sto krenu velikim kamijoncinama da se voze po dunavskom parku I rasteruju decu I ostale posetioce parka,kobojagi nesto rade!Sramota!!!

  Oceni komentar:
  3
  7
 • O Gradskom Zelenilu

  pre 338 dana i 18 minuta

  Nemoj tako. Pa postavljeni su rođački, da primaju platu, ujutro fino dođu, popiju kaficu i rakiju, obavezno, zatim odu do grada malo, prošetaju se.
  Za to vreme njihovi radnici rade kako znaju i umeju i naravno da je haos.
  Ne treba brkati poštene radnike i politički postavljene šefove.
  Činjenica je da je Gradsko zelenilo trenutno neefikasna ili čak štetna firma po građane Novog Sada, i da sve treba početi od početka.
  Znači, sledeća partija koja dođe na gradsku vlast, da ugasi, rasformira Gradsko Zelenilo, pootpušta sve ljude i na biro ih pošalje.
  A zatim da osnuje novu firmu, recimo Gradska Flora, i da polako ali pošteno prima najvrednije i najsposobnije.
  Verovatno će se jednako morati postupiti i sa Vodovodom.
  Zna se ko je kakav bio i šta je radio.
  A građani moraju imati firmu koja će zaista voditi računa o biljkama, a ne samo razmišljati kako i gde šta poseći i poslati na bio-otpad, odnosno rođacima u Futog i Veternik za ogrev.

  Oceni komentar:
  4
  20
 • Gradonacelnik

  pre 337 dana i 9 sati

  Da li gradonacelnik zna da ti radnici u gradskoj cistoci na primer, nisu prijavljeni? Godinama rade bez ijednog ugovora, bez dana radnog staza, bez prava na bolovanje? Mnogo ocekivanja, minimalno davanja.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Jututunac

  pre 337 dana i 3 sata

  Rasplakah se zbog Vučevića!!! Pa stvarno, nije lako da saradnici javnim preduzećima svaki dan pišu mejlove! Izvin'te, a ko je postavljao direktore i upravu u tim javnim preduzećima? Građani sigurno nisu. Gradonačelnik ne radi ništa, sem što asistira Bocari i bratiji u poslovima od kojih se bogate na račun građana, jer eto ne zna šta će sa Čistoćom, šta će sa Zelenilom, ne zna da li su "stručne službe Grada" podnele zahtev za dodelu sredstava za subvencije kod zamene stolarije, ne zna zašto se bazen na SPENS-u ni posle dve sanacije ne može koristiti... sve što zna je da se ne mrda od Vučićevih skuta ... blago nama sa ovom vlašću i ovim "gradonačelnikom"...

  Oceni komentar:
  0
  6