Vučević o velikoj žurci u Kampusu: Policija nije reagovala da režim ne bi bio optužen za brutalnost

Vučević o velikoj žurci u Kampusu: Policija nije reagovala da režim ne bi bio optužen za brutalnost

Nakon što su mediji objavili da je sinoć u Kampusu novosadskog univerziteta održana velika studentska žurka gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da policija i komunalna milicija, uprkos kršenju epidemioloških mera, nisu reagovale, iako su pratile šta se dešava, da se ne bi reklo da je to "brutalnost režima".

To što nisu reagovali, ne znači da neće biti podnete prijave protiv organizatora – izjavio je Vučević za portal 021.rs.

Prema njegovim rečima, da su nadležni organi reagovali, "mediji bi bili preplavljeni slikama na kojima se vidi kako policija nešto interveniše i odmah bi se klatno prebacilo na drugu stranu". 

Reklo bi se: "Evo šta se radi i kako se brutalno režim iživljava nad građanima koji su umorni od korone" – kazao je Vučević.

Dodao je i da ukoliko ne postoji solidarnost i odgovornost u društvu, onda ne može ni da postoji sila koja će da sprovodi zakon, jer "ako svi kažu da ih baš briga za mere, ne postoji pet miliona policajaca i komunalnih milicionera koji bi pisali na hiljade kazni".

Razumem da je ljudima dosta svega i da žele da se druže, ali su ovo neodgovorni potezi. To je jedna ružna poruka medicinarima, kao i porodicama čiji su srodnici sada u bolnicama. Jasno mi je da je mladim ljudima stao žvot, ali ne razumem šta ovim ponašanjem poručuju lekarima na Infektivnoj klinici, u kovid ambulanti, sestrama, tehničarima – rekao je Vučević.

Više stotina mladih sinoć se okupilo kod studentskog doma "Slobodan Bajić" i bez pridržavanja epidemioloških mera organizovalo žurku na otvorenom.

Oni su iza sebe ostavili i velike količine đubreta.

Oceni vest:
4
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 543 dana i 15 sati

  Čuo sam se sa poznanicima iz Nemačke i Holandije...ovakva glupost,bahatost i bezobzirnost...tamo to jednostavno nije moguće. Sa nama nešto nije u redu...nismo dovršeni u glavi..Drastične kazne su neophodne...u svakom smislu. Snimak devojke koja baca plastične flaše u Dunav...? To je pileći mozak...Nemam reči zaista...

  Oceni komentar:
  4
  18
 • Limanac

  pre 543 dana i 11 sati

  Slažem sa, stoka baca smeće gde stigne. Rad u kamenolom je jedino rešenje.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Sesta Licka

  pre 543 dana i 8 sati

  S omladinom ne brinemo za svoju buducnost. Vec je prosla.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Pinčika

  pre 543 dana i 2 sata

  Pa Vučić i Vučević će za neki dan položiti kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu, treba obezbediti pacijente! Zato, stoko, 'vataj se u kolo!

  Oceni komentar:
  1
  5