Vučević otvorio multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti"

Vučević otvorio multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti"

Skup promoviše rad na ličnom razvoju, zdravu ishranu, fizičku aktivnost, pravilan odnos prema prirodnoj i društvenoj sredini...

U Novom Sadu je u subotu, 20. oktobra, počeo sa radom osmi multidisciplinarni kongres sa međunarodnim učešćem ''Ishrana budućnosti', a otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prisutne je u ime organizatora  pozdravila Ivana Vujasin, i tom prilikom je istaknuto da je tokom proteklih sedam manifestacija prezentovano više od 500 naučnih radova, održano više od 800 predavanja, i da ih je posetilo preko 50 000 ljudi.

- Ovaj događaj je posebno važan u kontekstu razvoja kongresnog turizma. Novi Sad ima stalnu progresiju broja domaćih i stranih turista, a kada je reč o daljem unapređivanju na tom polju, poseban akcenat je stavljen baš na kongresni turizam. Ovaj kongres takođe napreduje iz godine u godinu, teme kojima se bave su lični napredak, odnos prema svom okruženju, što je interesantno i korisno. Drago mi je što ljudi koji imaju ideje uspevaju da ih realizuju, a Grad je tu da ih podrži – naglasio je Vučević.


Tokom dvodnevnog programa ove godine učesnicima će se obratiti 101 predavač kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva. Manifestacija se bavi sveobuhvatnim temama o zdravom načinu življenja, a ima multidisciplinarni karakter.

Učesnici su različitog akademskog obrazovanja, vrsni praktičari, i predstavljaju različite ideje, koje vode ka zdravijem i kvalitetnijem životu, navodi se u saopštenju.

Kongres organizuje Društvo za populacionu politiku ''Breg''.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan