Vučević podržao kandidaturu Budve za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine

Vučević podržao kandidaturu Budve za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima, među kojima je i direktor Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" Nemanja Milenković, posetio je Budvu, kako bi podržao kandidaturu tog grada za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Bez bilo kakve zadrške, spremni smo da podelimo sa budvanskim timom sva znanja i iskustva u vezi sa kandidaturom za Evropsku prestonicu klulture i realizacijom tog veklikog i značajnog projekta. Pričaćemo i o dobrim iskustvima, ali i o izazovima i teškoćama sa kojima smo se suočavali, u nadi da ćemo im pomoći da osvoje titulu za dobrobit Budve i Boke Kotorske, koje zajednički nastupaju. Naš savet je da uključe što više ljudi, posebno one koji nisu deo mreže kulturnih ustanova, građane, nezavisnu kulturnu scenu, nevladine organizacije, te da deluju u sinergiji. Posebno je važno da objasne građanima koliko ta titula za njih znači. Ne radi se o pojedinačnom kulturnom programu, niti promociji političara, već je to velika prilika da se reše važna infrastrukturna pitanja, da se iskoriste svi potencijali i da ceo ovaj region bude vidljiviji na evropskoj i svetskoj mapi, privlačniji za turiste, tokom cele godine – rekao je Vučević i dodao da je kultura Budve i Boke važan deo evropske kulturne baštine.


Predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću, gradonačelnik Miloš Vučević je takođe izrazio podršku na predstojećim izborima.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan