VUČEVIĆ POSETIO VETERNIK: "Nikad nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića" (FOTO)

VUČEVIĆ POSETIO VETERNIK: "Nikad nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića" (FOTO)

Na gradilištu angažovano dvadesetak radnika iz Turske.

Treći vrtić Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' u Veterniku gradi se na 2.051 m2 površine, a prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, tu će biti upisano oko 200 dece. Samo izgradnja objekta vredna je 300 miliona dinara, a prema planu, trebao bi da bude završen polovinom jula naredne godine, saopšteno je danas iz Gradske kuće

– Nikada nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića, a prvi put predviđen je i natkriveni otvoreni deo za decu, što će omogućiti da ona tu borave u različitim vremenskim uslovima. Sa svim novim kapacitetima koje ćemo obezbediti, iduće godine biće mesta za više od 600 dece. Pred nama je završetak vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, dupliraćemo kapacitete u Kaću i spremamo projekat za proširenje objekta u Kovilјu za šta će nam trebati najmanje 100 miliona dinara. Zbog odgovornih građana koji izmiruju svoje obaveze i odgovorne politike koju vodimo u stanju smo da ulažemo u sve delove Novog Sada – rekao je gradonačelnik Vučević, a preneo njegov kabinet.


Kako je ocenio, Veternik raste veoma brzo, te je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselјe uložio milijardu i po dinara, ali slede još brojne važne investicije.

– Veterničani insistiraju na rekonstrukciji tribine FK ''Veternik'' i mi ćemo učiniti sve da to rešimo, pa makar gradili novu modernu tribinu, pošto rekonstrukciju postojeće koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Bez obzira na velika ulaganja, imamo još 30 posto Veternika gde treba da se izgradi kanalizacija, na desetine ulica treba još da se asfaltira, a uskoro ćemo obići radove ovde u komšiluku, na izgradnji stanova za izbegla lica – izjavio je Vučević.


Kako se čulo tokom obilaska gradilišta, ove godine u vrtiće će biti upisano oko 1.700 dece , a Grad Novi Sad je omogućio da njihov boravak u ustanovi bude potpuno besplatan. Takođe, Grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima za preko 3.000 dece, navodi se u saopštenju.

 

Na gradilištu vrtića u Veterniku angažovano je dvadesetak radnika iz Turske, a gradonačelnik je činjenicu da Srbija uvozi radnu snagu, protumačio kao znak napretka i razvoja i Grada i Države. On je najavio još mnogo kapitalnih infrastrukturnih projekata za koje je u budžetu Grada namenjeno 10 milijardi dinara, kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada Novog Sada.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 1035 dana i 22 sata

  Slušaj ovog lažova, napredak što uvozimo radnike. Idi leči se. Što tvoja deca ne zasuču rukave, prevarante naprdnjački.

  Oceni komentar:
  6
  22
 • Ko će ići u vrtiće? Kuce, mace?

  pre 1035 dana i 22 sata

  Da, interesantno je što kuda god krenete, naići ćete na majstore iz Rumunije, Turske... ma iz Sirije ako treba. Izgleda su svi spremni na težak rad po suncu, osim Srba.
  Njihova razmišljanja su usmerena uglavnom na Kladionice i reklamiranu kocku sa svih strana.

  Ako su poštari koji rade za 30.000 (slagaše nas za minimalac od 50.000 ovih dana),
  onda se bave bacanjem unutrašnje pošte u kontejnere za smeće i povratkom pošiljaka iz Kine za Kinu. Ćitav svet se mučio da ih dostavi ovde, limanci iz 21102 ih vraćaju nazad.

  Eventualno kriminal, dilovanje, eksploataciju slabijih - robovlasništvo.
  Sudeći po naslovima i vrstama hapšenja, te motivima ubistava ovih dana.
  Oni koji vrede, smucaju se po svetu, što perući suđe što lepeći pločice što vozeći kamione.
  Ma da, napredujemo.
  Širimo zadnjice, množimo kučiće i primamo sve vrste stranaca sa svih strana.
  Vi to zovite napretkom, ja to zovem uništenim narodom i kulturom.

  p.s.
  Proverite imamo li novih slika zadnjica Star-leta.... to je nova grana razvoja Srbije.

  Oceni komentar:
  3
  14
 • cvrc

  pre 1035 dana i 14 sati

  Svi prepisujete istu vest, niko nije napisao GDE u Veterniku je vrtić. Mislim da je to nekakva osnova novinarstva.

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Svinjac

  pre 1034 dana i 23 sata

  "Veternicani insistiraju na rekonstrukciji tribine" ?!?!?! Ne poznajem nikog ko ide na utakmice fk veternika, zivim u komsiluku i na dan utakmice tribine budu 90% prazne... Reci lepo moji saborci iz stranke koji peru novac preko fk veternik traze da renoviram tribine o trosku gradjana...

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Veternicanin

  pre 1034 dana i 22 sata

  Kakve tribine,kome trebaju
  Napravite ulicu Dragoslava Srejovica

  Oceni komentar:
  0
  21
 • Nataša

  pre 1034 dana i 3 sata

  Zamolila bih gospodu da dodju u ulicu Marka Servijskog,u Veterniku,u ulici vrvi od dece koja kada padne kiša ne mogu do škole i vrtica jer je ulica puna bara i blata ,ne asvaltirana je a velika frekvencija saobraćaja jer svi idu ovom ulicom do Sajlova,kanalizaciju ima pola ulice a ova druga polovina nešto čeka a šta to niko ne zna,vodovodnu mrežu sami radili i na nju se prikačili i stanari novih zgrada u blizini.Ulica je na kilometar od grada a kao da smmo u nedođiji zabotavljeni od čelnika gradske vlasti koji stalno nešto grade i asfalriraju,valjda će i do nas stići ,taj naš kilometar od grada kao da je dug sto kilometara,.......

  Oceni komentar:
  2
  6