VUČEVIĆ: Prečistač za kanalizaciju u Begeču gotov do kraja oktobra

VUČEVIĆ: Prečistač za kanalizaciju u Begeču gotov do kraja oktobra

Gradonačelnik obišao Begeč u kojem se gradi prečistač otpadnih voda.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji prečistača otpadnih voda u naselju Begeč. Izgradnjom prečistača biće omogućeno da ranije izgrađena kanalizaciona mreža bude dovedena u funkcionalno stanje, čime se rešava jedan od najkrupnijih komunalnih problema u ovom naselju, a takođe se doprinosi očuvanju životne sredine jer se sprečava zagađenje zemljišta i podzemnih voda.

– U toku su radovi na izgradnji centralnog prečistača za kanalizacionu mrežu za naselje Begeč. Nakon Кovilja, Rumenke i Stepanovićeva, kompletiramo komunalnu infrastrukturu i u ovom prigradskom naselju, u jednom od najstarijih naseljenih mesta na teritoriji grada. U njemu do sada nije bilo rešeno pitanje kanalizacije i s pravom su građani Begeča stavljali to kao prioritet svih infrastrukturnih investicija. Stoga je Grad Novi Sad u budžetu izdvojio ukupno 217 miliona dinara za sve radove oko prečistača sa pristupnim saobraćajnicama. Кrajem oktobra mi ćemo imati kompletno završen prečistač za kanalizaciju za Begeč. On je po kapacitetu dovoljan da primi 4.000 priključaka, a to je i više nego što ih trenutno ima u selu. Кada to završimo, predajemo ga na upravljanje JКP "Vodovod i kanalizacija" i kreću da se rade kućni priključci, tako da konačno više nećemo imati septičke jame u Begeču, nego kanalizaciju – rekao je Miloš Vućević, a prenosi njegov kabinet. 


Budući kompleks prečistača prostiraće se na površini od 1.5 ha, udaljenoj oko 500 metara od samog naselja, južno od magistralnog puta Novi Sad – Bačka Palanka. Sem samog postrojenja, u okviru kompleksa biće izgrađene i interne saobraćajnice, parking, javno osvetljenje, vodovodna i elektro mreža, a čitav prostor će se na kraju i hortikulturno urediti. Za obezbeđenje adekvatnog kvaliteta prečišćene vode, predviđena je primena kombinovanog postupka mehaničko-biološkog prečišćavanja, čime će biti zadovoljeni svi neophodni uslovi zaštite životne sredine, naročito zaštite okolnog zemljišta, kao i površinskih i podzemnih voda, navodi se u saopštenju pres službe Grada Novog Sada.


Radovi koji se trenutno izvode kroz redovno održavanje u Begeču su i asfaltiranje Ribarske i Ulice Laze Кostića, uređenje autobuskih stajališta, izgradnja terena za basket, kao i pešačke staze pored terena FК "Bačka", postavljanje dečjeg igrališta i teretane, postavljanje klupa i stubova javnog osvetljenja, kao i uklanjanje deponija. Takođe, u toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Ulici oslobođenja i za saobraćajne površine u Ulici Dositeja Obradovića, zatim parternog uređenja sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem Hrama u Begeču, kao i izrada tehničke dokumentacije za realizaciju projekta "46 urbanih džepova", kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan