VUČEVIĆ: Razmatramo modele pomoći privrednicima oko zakupa tezgi i zatvaranje keja

VUČEVIĆ: Razmatramo modele pomoći privrednicima oko zakupa tezgi i zatvaranje keja

Gradonačelnik je izjavio da će Grad doneti niz mera kojim će se pomoći malim privrednicima oko plaćanja zakupa poslovnih prostora i tezgi na pijacama.

Pored državnih ekonomskih mera i Grad će podržati privrednike koji su u zakupu gradskog poslovnog prostora i tezgi na pijacama. Plaćanje rezervacije tezgi dok ne rade pijace, biće preneto na period kada pijace ponovo počnu da rade. Razmatramo različite modele, tako da će zakupci poslovnog prostora moći svoje obaveze da isplate uz popust do kraja godine, ili da u 2021. godini isplate zakupninu u celosti, bez obračunavanja kamate. 

Još nema konačnih odluka, ali učinićemo sve da ugostitelji, frizeri, i druge uslužne radnje, ostanu u lokalima, da ekonomski izdrže ovaj period i da sačuvaju radna mesta.

Takođe, računi JKP ''Informatika'' iz perioda vanrednog stanja dospevaće na naplatu u 2021. godini bez kamate. Niko nije dužan da sada plati, ali ko želi to može učiniti i hvala svima koji sada plaćaju, jer tako olakšavaju funkcionisanje Grada - izjavio je Vučević.

On je pohvalio sve sugrađane ocenivši da iskazuju nesalomivi novosadski duh te je još jednom pozvao na jedinstvo.


– Moramo se koncentrisati na to da izdržimo ovaj težak period sa što manje izgubljenih života i štete. Pokazali smo najviši stepen discipline u Srbiji, ali ima i dalje neodogovornih pojedinaca. Razmatramo da li da zatvorimo kej, jer čim je lepo vreme on postaje "staza zaraze", a oni koji šetaju rizikuju da za nekoliko dana završe u bolnicama ili na Sajmu. Svi smo podložni, a sada je već svako čuo za nekog da je u bolnici, zato nam treba gvozdena samodisciplina – izjavio je Vučević.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan