Vučević: Sledeći korak je normalizovanje rada gradskih preduzeća, najverovatnije bez Exita na leto

Vučević: Sledeći korak je normalizovanje rada gradskih preduzeća, najverovatnije bez Exita na leto

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je polako je krenulo otključavanje Novog Sada, a sledeći korak je relaksiranje života i vraćanje u normalu rada gradskih preduzeća.

Gostujući u emisiji "Grad i mi", gradonačelnik je kazao da zna da je ljudima dosadilo, da sve dugo traje ali da je "jednostavno moralo tako da bude". 

Odrekli smo se redovnih normalnih navika, ali to distanciranje je ubedljivo najbolja preventiva u borbi sa ovakvim virusom. Novi Sad i država su počeli da donose odluke koje vraćaju polako sve sisteme u neke normalne tokove, borba nije završena, svaki dan i dalje bar jedna osoba oboli u Novom Sadu – rekao je Vučević za RTV.

On je rekao da se teži vraćanju života u normalu, a da je najvažnija dinamika relaksiranja mera.

Moramo pratiti teretane, salone, prevoz, kakva će biti refleksija za 10 dana u rezultatima testova – dodao je gradonačelnik.

Produženje "izlaska" penzionerima od ponedeljka 

Od 27. aprila, Novosađani stariji od 65 godina moći će svaki dan da šetaju po jedan sat u periodu od 18 časova do 1 posle ponoći, umesto dosadašnjih 30 minuta. 

Javni prevoz je najveći izazov, biće samo elektronska naplata, obeležena mesta za sedenje i stajanje. Još ne znamo kada će tačno krenuti prevoz. Svi putnici će svakako morati nositi maske i rukavice, spremni smo i čekamo – naglasio je Vučević.

Što se tiče frizerskih i kozmetičkih salona gradonačelnik je rekao da će u njima moći da sede istovremeno samo jedna ili dve osobe dok je po pitanju teretana ponovio preporuke Kriznog štaba i najavio da će svi vlasnici dobiti uputstva u toku vikenda.

Uskoro otvaranje Najlon pijace, pijaca u Sremskoj Kamenici i Temerinskoj

– "Tržnica" je zadužena za kontrolu rada svih pijaca. Vidi se da se Grad vraća u normalu, i po intenzitetu saobraćaja i po broju ljudi na ulicama, a to me pomalo i plaši, jer znam da ova borba još nije gotova – kazao je gradonačelnik.

Po pitanju parkova, Štranda i ostalih javnih površina, Vučević je rekao da sve zavisi od toga kako će biti definisan novi maksimalni broj okupljanja ljudi. On je najavio i skoro otvaranje vrtića.

Videćemo da li će to biti za svu decu, ili će u početku biti primljena deca čije se roditelji prvi vraćaju na posao. Pretpostavljam da če vrtići delimično biti otvoreni 11. ili 18. maja – rekao je gradonačelnik.

Kao poslednju meru relaksiranja, Vučević je naveo otvaranje festivala i dozvolu ostalih javnih okupljanja.

U ovom trenutku nije realno da se Exit održi, ali još nećemo doneti konačnu odluku. Da li je moguće da se festival pomeri za avgust ili septembar, to ćemo videti. Novi Sad se neće voditi ekonomijom, nego zdravljem građana. Novi Sad će biti Evropska prestonica kulture 2021, ali će naredni period zahtevati odgovor na pitanje kako sve to organizovati – zaključio je Vučević, a prenosi RTV.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan gradjanin

  pre 885 dana i 1 sat

  Vucevica fasisto prestani da izigravas malog firera Vucica i da lupetas . Počni da radis u interesu grada bez lopovluka. Jesili obišao ulice i video nasta lice trotoari i kako su zakrčen parkirani kolima a pandura nigde. Šta ti radi perijeki cajci osim što otimaju ljudima robu na pijaci.
  SVI GRADOVI DEZINFIKUJU ULICE SEM NOVOG SADA IZVUĆI VEĆ JEDNOM GLAVU IZ VUCICEV GUZICE I POČNI DA RADIS U INTERESU NOVOG SADA.
  DOSTA NAM JE VAŠ FASISTICKO MAFIJASKIH KRIMINALACA.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • mi

  pre 884 dana i 9 sati

  kriminalci!

  Oceni komentar:
  0
  0