Vučević: Turska bi mogla biti jedna od narednih zemalja-partnera Poljoprivrednog sajma

Vučević: Turska bi mogla biti jedna od narednih zemalja-partnera Poljoprivrednog sajma

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u sredu 4. aprila u Gradskoj kući ambasadora Republike Turske u Srbiji Nj.E. Tanžua Bilgiča.

On mu je poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio nadu da će se već dobra saradnja Grada i Ambasade Republike Turske nastaviti, po ugledu na odličnu saradnju koju neguju dve zemlje.

Sagovornici su posebno istakli prijateljske odnose Novog Sada i Burse, naglasivši da bi ta saradnja trebala da se intenzivira, s obrizom na sličnosti dva grada i već formirane veze.


Tokom razgovora, rečeno je da u Srbiji vlada odlična investiciona klima u pogledu prisutnosti turskih kompanija, kao i da bi ulaganje kompanija iz Turske trebalo više usmeriti i na region Vojvodine i Novog Sada, posebno u oblasti poljoprivrede.

Gradonačelnik Miloš Vučević je pozvao turske kompanije da uzmu učešće i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, i rekao da bi jedna od narednih zemalja-partnera Sajma mogla biti upravo Turska.

Ambasador Nj.E. Tanžu Bilgič je posebno naglasio da pored kontinuirane ekonomsko-privredne saradnje, dve zemlje vezuju snažne istorijske veze, što bi trebalo istaći kroz apostrofiranje ključnih istorijskih tačaka i konkretnu turističku ponudu za turske turiste, a koja bi ukazivala na kulturno-istorijske znamenitosti i najznačajnije bitke koje su se odigrale na ovom podneblju kroz istoriju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode horoskop jkp lisje isključenja struje matičar novi sad novosadsko porodilište Spens sahrane novi sad Isključenje struje klisa novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad servisne informacije izmena režima saobraćaja horoskopski znaci jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja Petrovaradin bebe betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" novosadska policija elektrovojvodina raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje