VUČEVIĆ: U Novom Sadu dezinfikovani svi vrtići, škole i gradski prevoz

VUČEVIĆ: U Novom Sadu dezinfikovani svi vrtići, škole i gradski prevoz

Gradonačelnik Novog Sada izjavio je danas da su, pored svih mera koje je država Srbija uvela zbog epidemije korona virusa, u vojvođanskoj prestonici tokom vikenda dezifinkovani svi vrtići i škole, kao i javni prevoz.

Miloš Vučević  je istakao da će o eventualnom zatvaranju škola i vrtića poštovati pre svega odluku ministrastva prosvete i Vlade Srbije i da je Grad snabdeo sve predškolske i školske ustanove dovoljnim količinama dezifenkcionih sredstava, sapuna, ubrusa, prenosi “Blic”.

U zavisnosti od broja putnika u svakom trenutku na ulicama Novog Sada biće dovoljan broj autobusa. Od petka u Novom Sadu komunalna policija proverava sve ugostiteljske objekte u kojima ima više od sto ljudi. Do sada nije bilo kršenja odluke, što je dobra stvar, a  otkazane su sve manifestacije, predstave , sva kulturna dešavanja. Sportska takmičenja ne mogu da imaju više od sto prisutnih sa sve učestnicima. U narednim danima biće formiran i volonterski kol centar koji će pružati podršku najstarijim osobama ili hroničnim bolesnicima, kako u savetima, tako i dopremanju namirnica. Apelujem na najstarije sugrađane da ne izlaze iz svojih kuća i najvažnije se slušati preporuke struke i epidemiologa jer to je jedini način da sačuvamo sebe, svoju porodicui, komšije. Građani moraju da budu svesni da koliko god je ovo sve neprijatno, ne smemo sebe dovoditi u stanje panike i haosa jer time nikome nećemo pomoći – rekao je Vučević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • neko

  pre 1293 dana i 11 sati

  "Sportska takmičenja ne mogu da imaju više od sto prisutnih sa sve učestnicima."

  A škole i vrtići mogu imati više od 100 prisutnih. Zanimljivo!

  Oceni komentar:
  0
  1