VUČEVIĆ: Uredno snabdevanje električnom energijom u novogodišnjoj noći

VUČEVIĆ: Uredno snabdevanje električnom energijom u novogodišnjoj noći

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić posetili su u ponedeljak 31. decembra nacionalni distributivni i dispečerski centar Elektoprivrede Srbije u Novom Sadu.

Tom prilikom konstatovano je da je snabdevanje električnom energijom uredno u celoj Srbiji i da je sistem stabilan.

- Za nas građane najvažnije je da sistem funkcioniše kako treba, i da ćemo biti uredno snabdeveni električnom energijom i u novogodišnjoj noći. Sa predstavnicima EPS-a razgovaraćemo o novim investicijama u Novom Sadu, s obzirom na to da je grad narastao i da ima veće potrebe. Samo u ovoj godini EPS u Novom Sadu ima 7500 više potrošača kada je reč o domaćinstvima i preko 800 privrednih subjekata više – naglasio je gradonačelnik Vučević i posebno se zahvalio dežurnoj službi koja će raditi tokom praznika kako bi građani mogli bez problema da proslave Novu godinu.

Кako je rekao Milorad Grčić, centar u Novom Sadu je jedan od najmodernijih u Evropi, a izgrađen je u aprilu 2016. godine, navedeno je u saopštenju.

- Iz centra u Novom Sadu nadgleda se transport električne energije širom Srbije i zato je on veoma važan. Budućnost EPS-a je u modernizaciji i proširivanju proizvodnih kapaciteta, a cilj je da bude lider na Balkanu. Važna vest za sve građane je da smo dobili energetsku dozvolu za izgradnju vetro-parka, vrednog 100 miliona evra, u Кostolcu. Očekujemo da u trećem kvartalu 2019. počnu pripreme za njegovu izgradnju – kazao je Grčić i poželo sve najbolje građanima u novoj godini.

Tokom posete nacionalnom distributivnom i dispečerskom centru, rečeno je da EPS već treću godinu završava sa poslovanjem u plusu, a naplata usluga iznosi skoro 100 procenata.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe pošte srbije Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana novi sad horoskop novosađani Isključenje struje betanija raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina bez struje skupština grada novog sada isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad štrajk poštara novorođenčad bez vode jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci isključenja struje vremenska prognoza