Vučević: Verujem da će do kraja meseca "Promenada" dobiti upotrebnu dozvolu i početi da radi

Vučević: Verujem da će do kraja meseca "Promenada" dobiti upotrebnu dozvolu i početi da radi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, izjavio je za RTV da smo izbegli najgori ekonomski i zdravstveni scenario – nije bilo masovnijeg otpuštanja tokom vanrednog stanja, a poslednjih pet dana u gradu imamo nula novoobolelih.

Ipak, on upozorava da nije vreme za opuštanje. 

Gostujući u emisiji Radio televizije Vojvodine "Grad i mi", Vučević je kazao da je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, do kraja aprila u Novom Sadu registrovano 14.555 nezaposlenih. Tokom vanrednog stanja evidentirano je novih 650, ali u ukupnom zbiru do kraja aprila u Novom Sadu ima 226 manje nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine.

Upitan da li se plaši da će taj broj biti povećan s obzirom na to da tržni centar "Promenada" još nije otvoren, on podseća da je godinu dana bio izložen kritici zašto "Promenada" radi bez upotrebne dozvole, "iako je samo primenjivan zakon do kad oni mogu da rade sa privremenim dozvolama".

I sada kada su ti rokovi istekli, samo se pokazalo ono o čemu se sve vreme zalažem, a to je da niko nije jači od zakona. Mislim da im još mrvica fali da dobiju sve uslove za upotrebnu dozvolu, i imam uveravanja da im za to treba par dana. Ove nove okolnosti, zatvorene granice jer menadžment koji je u Rumuniji treba fizički da dođe da potpišu i preuzmu neke papire, ceo proces otežavaju. Ali nama je u interesu da oni rade, da sa svakim investitorom gajimo partnerske odnose, ali insistiramo na tome da se sve radi po zakonu – kaže Vučević.


Na zahtev za pomoć od strane zakupaca lokala u "Promenadi" koja još nije otvorena a od njih se traži da plaćaju pun iznos zakupnine za vreme dok nisu radili, gradonačelnik poručuje da Grad stoji iza njihovih zahteva iako ne može da utiče na to da li će im vlasnici tržnog centra izaći u susret.

– Ja sam menadžmentu u Bukureštu poslao predlog da urade isto to što rade grad, država i drugi tržni centri i imam neformalno obećanje da će nam do utorka dati odgovor. Mislim da moraju da imaju razumevanja za zakupce. Ja bih imao, da sam na njihovom mestu – naglašava Vučević i dodaje da veruje da će do kraja meseca biti ispunjeni svi uslovi da "Promenada" dobije upotrebnu dozvolu i da će početi da radi.

Na pitanje novinarke RTV-a da li će se EXIT održati ove godine, gradonačelnik je izjavio da će biti onako kako budu rekli rekli lekari, u zavisnosti od procene epidemiološke situacije i organizacionih kapaciteta i sposobnosti festivala.

Još nije doneta odluka. Moj stav je da ako bude mogao da se odloži festival, onda možemo da govorimo o avgustu mesecu. Ta odluka će svakako biti doneta na državnom nivou. Neće tu biti jednostrane procene, ja prvi neću dozvoliti da se neko igra sa zdravljem Novosađana – zaključuje Miloš Vučević.

Šta je gradonačelnik Novog Sada izjavio o prodaji zgrade Radničkog univerziteta, o radu vrtića i kakvu pomoć je najavio za primaoce socijalne pomoći, pročitajte na sajtu RTV-a.

Oceni vest:
8
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonjs

  pre 934 dana i 15 sati

  Kako Promenada i zasto da dobije upotrebnu dozvolu kada su lokali u suterenu iseljeni i puni vode?!
  Zašto ćutite o tome? Većina zaposlenih u Promenadi je dobila otkaz, mislim na spremačice i ostale radnike ne na zaposlene u firmama koje su iznajmile lokale.

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Sale

  pre 933 dana i 23 sata

  Ko je pod pritiskom potpisao uknjižbu.
  Potpisuje i plače.
  To je pretnja!
  Lopovi

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Neverni Toma

  pre 933 dana i 17 sati

  Zavisi koliko upotreban dozvola košta, u evrima.
  A možda i u Bitcoin-ima?

  Oceni komentar:
  0
  6