Vučević, Vulin i Radonjić na sastanku: Novi Sad je bezbedan grad (FOTO i VIDEO)

Vučević, Vulin i Radonjić na sastanku: Novi Sad je bezbedan grad (FOTO i VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i sa novim vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Goranom Radonjićem.

Na sastanku je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu, kao i modaliteti za jačanje saradnje policijske uprave sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada, posebno imajući u vidu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture, te da se u sklopu promocije očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca, a, takođe, i zbog toga što je Novi Sad tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi – Exita.

Poznato ko je novi v.d. načelnika novosadske policije


Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da su bezbednost i sigurnost građana Novog Sada jako važni i dodao da će Grad nastaviti da pruža punu podršku policijskoj upravi, te da je dolaskom ministra policije Vulina na čelo Ministarstva, saradnja policije sa lokalnim samoupravama još efikasnija i bolja.

Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku Policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner – istakao je gradonačelnik, a prenosi njegov Kabinet.
 


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je zaključio da je Novi Sad bezbedan grad.

Policija će učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima širom Novog Sada i građani ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni. Od v. d. načelnika Radonjića očekujem maksimalno angažovanje i efikasnost – poručio je Vulin i istakao:

Policija je prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da Exit festival bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Policija će učiniti sve da posetioci Exita budu sigurni, bezbedni i da se lepo provedu, ali ćemo isto tako učiniti sve da Novosađani tokom dana festivala budu sigurni i zaštićeni, da im svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen ili otežan. Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživaoca droge.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

Zahvalni smo Gradu Novom Sadu za svu materijalnu pomoć i podršku koju nam pružaju u izgradnji nove policijske stanice u Radničkoj ulici, koja će policajcima omogućiti bolje uslove za rad, a građanima centralnog dela Novog Sada pružiti još veću bezbednost i sigurnost – rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je odao poštu i položio cveće na spomen obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dax

    pre 5 dana i 21 sat

    Tri lažova

    Oceni komentar:
    1
    7
  • zoki

    pre 5 dana i 19 sati

    Izgleda da su se Crnogorci preplatili da budu nacelnici policije u Novom Sadu. Zar stvarno ne postoji neko drugi .

    Oceni komentar:
    1
    10
  • Uslov je naše državljanstvo

    pre 5 dana i 17 sati

    Ma, jok. To su naturalizovani Crnogorci. Možda bi pravi izraz bio montenegrinski naturalizovani Srbijanac južnobačkog okruga.
    Pa nije rođen u Montenegrinskim planinama.
    Greši, ovaj, sinko, mnogo grešiš.
    What-a mistejk-a to mejk-a!

    Oceni komentar:
    1
    3