VUČIĆ IZ DAVOSA: Ograničićemo cenu šećera bez obzira na veličinu pakovanja

VUČIĆ IZ DAVOSA: Ograničićemo cenu šećera bez obzira na veličinu pakovanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Davosu da će Srbija od danas zaštititi cenu šećera, bez obzira na količinu, i poručio da ga Srbija ima dovoljno.

Govoreći o nestašici šećera u prodavnicama, rekao je da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da onda oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera, dogovore sa poslovođama da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena šećera bez obzira na pakovanje.

"Razgovarali smo sa vlasnicima dve šećerane i 20 trgovinskih lanaca i verujem da će to sve biti u redu“, rekao je Vučić za medije iz Srbije u Davosu.

On je naveo da je na Svetskom ekonomskom forumu jedina tema Ukrajina i ono što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto, i ocenio da se nekada u Davosu moglo čuti i mišljenje nemačke kancelarke i predsednika Kine, a da je danas taj forum mesto "apsolutno zapadne orijentacije".

Vučić je istakao da svi govore o predstojećoj zimi - o energentima, hrani i održivosti ekonomija u pogledu čuvanja rasta i držanja inflacije pod kontrolom.

Na pitanje da li nailazi na razumevanje za poziciju Srbije u pogledu rata u Ukrajini, Vučić je rekao: "Ne postoji ta vrsta razumevanja, mi smo dali jasan stav i osudili agresiju, ali živimo u svetu kojem dominira histerija".

Upitan o sesiji o Zapadnom Balkanu, Vučić je rekao da će to izgledati kao i uvek, da će kosovski premijer Aljbin Kurti "iznositi užasne reči o Srbiji, da smo ruski patuljak i patrljak i da će mali Putin, po nalogu velikog Putina, voditi ratove na Balkanu", a da će on odgovoriti oštro.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosašanka

  pre 35 dana i 12 sati

  Ironično je da on nekog optužuje za histeriju.

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Naprdnjacka smrdija

  pre 35 dana i 4 sata

  Prava tema za Davos! Prevareni i varani narode probudi se!

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Lala

  pre 35 dana i 3 sata

  O čemu on priča iz Davosa?!
  A kako će biti sa šuniglama, pertlama i četkicama za zube?
  PS: ne pamtim kada sam poslednji put kupio šećer...

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Samo pitam

  pre 35 dana i 3 sata

  Zar ne bi bilo lakše pohapsiti te ljude i oduzeti im šećerane? Informativni ?
  Pitam Aleksandra Vučića:
  - Koji je nivo prekršaja ili krivičnog dela ili škođenja narodu Srbije (ako delo nije imenovano u KZ) kada država Srbija, pod Vašom vlašću - treba da preduzme neku akciju iz pravnog poretka prema nekim ličnostima koje ne plaćaju milionski porez ili skrivaju hranu?
  Mene bi ste očas posla uhapsili ili prebili ili kaznili da ja nešto pogrešim.
  Zašto, prema Ustavu Srbije nisu SVI građani jednaki?

  Oceni komentar:
  1
  4