VUČIĆ: Na Đurđevdan ukidamo vanredno stanje

VUČIĆ: Na Đurđevdan ukidamo vanredno stanje

Svakako sledeće nedelje ukidamo vanredno stanje, u sredu na Đurđevdan idemo sa tim u Narodnu skupštinu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na TV Pink večeras, a prenosi Blic.

Dva su uslova za ukidanje policijskog časa, rekao je Vučić.

- Jedan je da imamo sedam dana ispod pet odsto i drugi da imamo značajan pad broja ljudi na respiratoru. Sve ove mere su bile način da sačuvamo ljude, i naše roditelje i mlađe. Ušli smo u pucanj za ekonomski oporavak, da na vreme to uradimo, a da ne ugrozimo zdravlje ljudi. Sutra će Vlada i predsednica Vlade dobiti obrazloženo mišljenje i stav ministarstva odbrane, sve po proceduri. Tako da, u četvrtak bi trebalo da nemamo više policijski čas - rekao je on.

- Mi smo sve vreme razgovarali, ali ja nisam stručan za posao epidemiologa, nismo imali sukob. Predložili smo nešto između onoga što je struka govorila, kompromisno rešenje. Zahvalan sam doktoru Konu na poštovanju, on kao potpukovnik dobro razume šta je država. Razumem tu vrstu potrebe da neko pravi sukobe gde ih nema. Naš posao je bio da imamo dovoljno zaštitne opreme, respiratora...To je bio naš posao. Mislim da smo to sa devetkom položili - rekao je Vučić.

Nažalost, epidemija nam je donela teške ekonomske posledice,ali bićemo najbolji u Evropi.

Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bata Sale

  pre 1537 dana i 2 sata

  Eto...A taman smo se navikli.

  Oceni komentar:
  0
  0