VUČIĆ NA TRGU SLOBODE: "Jačanje policije ne znači jačanje represije" (FOTO)

VUČIĆ NA TRGU SLOBODE: "Jačanje policije ne znači jačanje represije" (FOTO)

Uz prisustvo najviših državnih zvaničnika, u Novom Sadu je danas promovisana 17. i 18. klasa polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klasa polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta.

Na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a na Trgu Slobode predsednik Aleksandar Vučić najavio je žestok udar protiv narko kriminala u Novom Sadu.

– U Novom Sadu održavamo ovu svečanost upravo zato što će se jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu, gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece –  rekao je Vučić na promociji pripadnika MUP-a, a prenosi RTS. Predsednik je istakao je da će država nastojati da oni koji su prvi kada je reč o bezbednosti nikada više ne budu poslednji po onome što država daje.

– Izašli smo iz dečijih bolesti da jačanje policije znači, tobož, jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina –  podvukao je Vučić.


Ministar Nebojša Stefanović poručio je da će država nastaviti da brine o pripadnicima MUP-a i da je njihov zadatak da budu u službi građana i da pokažu da je Srbija jača od kriminalaca.


Stefanović je na promociji tri nove klase pripadnika MUP rekao i da će od sutra na ulicama Srbije biti 711 novih policajaca i vatrogasaca čime će se osigurati veća bezbednost za građane Srbije.

Istakao je da je posebno ponosan što je 125 žena odabralo da nosi uniformu svoje zemlje. 


Ministar je rekao da su budući policajci i vatrogasci odabrali poziv koji nikad nije lak, koji nosi velike izazove, jer da će morati da rizikuju svoj život da bi zaštitili druge, ali i da nema veće radosti od spasenog ljudskog života.


– Vaš je zadatak da budete u službi građana, da opravdate poverenje, budete dobar prijatelj i komšija i pružite ruku spasa. Važno je i da nemile događaje sprečite i da uvek budete dostupni svom narodu
–  rekao je Stefanović, a prenosi republički javni servis. 


Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Данко Б. Марин

  pre 1826 dana i 12 sati

  Видимо по слободи коју сад уживамо, од медијске до економске! Губитник АВ који не поштује Устав Р. Србије се префорсирао личним режимом и партијском државом: тужни ријалити СНСмртија отужног фирера из нашег малог сокака...

  Oceni komentar:
  2
  6
 • podbarac

  pre 1826 dana i 9 sati

  sad smo ih videli i adio , nigde ih nema kad treba

  Oceni komentar:
  1
  5
 • bojack

  pre 1825 dana i 19 sati

  "Jačanje policije ne znači jačanje represije"
  to upravo znači baš to!

  Oceni komentar:
  0
  4