Vučić: Nadam se da ćemo ukinuti vanredno stanje do kraja aprila

Vučić: Nadam se da ćemo ukinuti vanredno stanje do kraja aprila

Predsednika Vučić koji je danas bio u obilasku Nišu, u svom obraćanju medijima izjavio da se nada da će vanredno stanje u Srbiji biti ukinuto do kraja aprila.

Između ostalog naveo je da će narednih 10 dana biti ključno.

Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema virusu i zato je potrebna disciplina – kaže predsednik.

Naveo je i da se nada da ćemo pobediti "ovo zlo" i da ćemo biti ponosni. Posebno se zahvalio medicinskim radnicima koji su najteži posao primili na sebe.

Hvala i onima koji su naglo povredili ligamente i mali prst na levoj ruci i čekali da traže bolovanje. Čekaćemo da se vrate sa bolovanja –  kaže, ali i dodaje da će one najhrabrije odlikovati na Vidovdan.

Na pitanje o pisanju medija o zdravstvenom stanju njegovog sina Danila, predsednik dodaje da nije želeo da obavesti javnost kada je imao zdravstvenih problema, ali je nakon toga shvatio da je ipak važno informisati ljude, te je tako obelodanio da je njegov dvadesetdvogodišnji sin zaražen.

Više ni reč nisam rekao, jedno što se nadam da ću dočekati da dođe na Sajam, posle Sajma će otići kući. Nadam se – kaže predsednik.

Na pitanje novinara da li je testiran, Vučić je rekao da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen, biće testiran na virus korona i dodao da je odgovoran i sluša lekare. Kaže da je razgovarao sa dr Goranom Stevanovićem.

Samo me pustite da sam brinem svoje brige i nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikada niste brinuli – kaže predsednik predstavnicima medija koji su mu postavili ovo pitanje.

Video sam sina, volim ga beskrajno i neću da vam se pravdam, ali bio sam na udaljenosti – objašnjava.

Na pitanje da li je obilaženje gradova i odnošenje respiratora deo političke kampanje, on poziva političke protivnike da urade isto makar bilo i kampanja.

Nadam se da ćemo biti u poziciji da ukinemo vanredno stanje do kraja meseca i jedva čekam – navodi na kraju predsednik objašnjavajući da to ipak nisu njegove prognoze, već nada.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan