Vučić najavio povećanje penzija

Vučić najavio povećanje penzija

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je penzionerima da budu spokojni, jer penzije ne samo da će biti sigurne i redovne, već i povećane, i to ne beznačajno.

On je za televiziju Pink najavio da će država tražiti da se uveća minimalna zarada u 2021. godini i da će pomoći poslodavcima kroz uvećanje neoporezivog dela osnovice, kako ne bi počeli da otpuštaju radnike.

Verujem da će svi biti zadovoljni – dodao je Vučić.

Ukazao je da je Srbija u drugom kvartalu spustila nezaposlenost na ispod 7,5 odsto, što je istorijski minimum, na nivou najrazvijenijih zemalja.

Kaže da će to biti zvanično saopšteno u ponedeljak i da je po tome Srbija prvi put, i to u doba korone, iznad proseka evropskih zemalja i na nivou onih najrazvijenijih po tom pitanju.

– Nikad manje nezaposlenih nismo imali u istoriji Srbije, ne od devedesete prošlog veka, već od 1878. godine – rekao je Vučić, napomenuvši da tada nije postojala Evrostat metodologija.

Objašnjava da se to dogodilo zato što su mere države bile ciljane i pametno osmišljene i napravile izuzetan efekat.

Naglasio je da penzioneri mogu da budu sigurni da će penzije biti redovne i podsetio da je usvojen švajcarski model uvećanja penzija na osnovu kojeg će one biti i uvećane.

Nadam se da će država moći da pomogne poslodavcima bar za dve trećine povećanja minimalca – naveo je Vučić dodajući da država, ipak, ne može da udovolji "pustim snovima" pojedinih poslodavaca.

Podsetio je da je minimalac pre sedam godina bio 15.900 dinara, a da je sada preko 30.000 dinara.

Kaže da Hrvatska ima 55.000 novih nezaposlenih, kao i da je pad BDP-a bio veći u Srbiji 2008. i 2010. nego sada kada je korona.

Izrazio je očekivanje da će ove godine privredni rast Srbije biti oko nule.

Šta je još predsednik Srbije izjavio, pročitajte na sajtu RTV-a.   

Oceni vest:
5
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 138 dana i 18 sati

  Zanimame dali oni znaju da i mi znamo da racunamo neka izbace cene sta smo mogli da kupimo za taj novac i sadasnje cene i sadasnji minimalac i penzije one sa 15000 do 21000 pa sad vidite kako obican narod prezivljava i onda i sad. Sve je to trla baba lan da joj prodje dan.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Zoran

  pre 135 dana i 17 sati

  Био минималац 15 хиљада, али и гориво 80, сад 30 хиљада а гориво 160... Нигде ви минималац нисте повећали.... Не лажите народ бројкама

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Godinama već

  pre 135 dana i 1 sat

  Oni inače u svemu, uvek i svakog lažu. Laž, privid i medijsko preuveličavanje im je u Statutu partije.

  Oceni komentar:
  0
  1