Vučić najavio povećanje plata i penzija

Vučić najavio povećanje plata i penzija

Plate u javnom sektoru i penzije biće povećane u ovoj godini, najavio je premijer Srbije, navodeći da su javne finansije u dobrom stanju, što pokazuje i činjenica da će u prva dva meseca Srbija imati suficit od 40 miliona evra, umesto predviđenog deficita od 240 miliona evra.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će plate u javnom sektoru biti uvećane ove godine, čak i za administrativne radnike, jer ima dovoljno prostora.

- Isto će biti i kad je reč o penzionerima, učiteljima, zdravstvenim radnicima, imaće veća primanja nego što su ikada imali. Kad imate rast, to je moguće, ali nama je potreban rast veći od četiri odsto, zato svi tome moramo da se posvetimo – izjavio je premijer.

Vučić je, međutim, istakao da Srbija mora da ojača privatni sektor u kojem radi samo 1,4 miliona ljudi, a koji, naveo je, izdržava javni sektor.

- Za nas je od ključnog značaja da ojačamo privatni sektor i to je bila ključna tema razgovora s MMF. Oni nemaju primedbe na stanje javnih finansija – kaže Vučić, dodajući i da su nosioci rasta veće investicije, veći izvoz i veća potrošnja, te da je Srbija sve bolja kad je reč o izvozu i investicijama, ali da je potrebna bolja potrošnja.

On je naveo da je u prva dva meseca bilo predviđeno da deficit u državnoj kasi bude 27 milijardi dinara, a da će Srbija imati suficit od pet ili šest milijardi na kraju ovog meseca.

- Umesto minusa od 240 miliona evra, imaćemo suficit od 40 miliona evra. To su ogromne razlike, to pokazuje koliko država ide dobro – rekao je Vučić.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad isključenja struje vodovod servisne informacije odbojka havarija na vodovodu bez vode sahrane novi sad Daško i Mlađa vremenska prognoza Spens Elektrodistribucija Novi Sad radosne vesti OK Vojvodina groblje memorijal velikana raspored sahrana novi sad bez struje lisje betanija gradsko groblje almaško groblje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Voša bebe elektrovojvodina jkp lisje smanjen pritisak vode JKP Vodovod i kanalizacija