Vučić o popuštanju mera od utorka: Kraći policijski čas, otvaranje zanatskih radnji, gradilišta...

Vučić o popuštanju mera od utorka: Kraći policijski čas, otvaranje zanatskih radnji, gradilišta...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u subotu uveče na televiziji Pink da će od utorka policijski čas trajati sat vremena manje, odnosno zabrana kretanja će važiti od 18 do 5 časova, a da će penzioneri u periodu od 18 do 1 sat iza ponoći moći da izaberu svoje vreme za šetnju u trajanju od 30 minuta.

Vučić je rekao da će se ići na ublažavanje i drugih mera jer se "borimo za rast naše ekonomije i za plate naših ljudi".

Ukoliko ne budemo imali rast novozaraženih i ako sve to bude u redu, onda ćemo ići da svakog dana penzioneri mogu da izađu da šetaju po pola sata, umesto samo utorkom, petkom i nedeljom. U roku od sedam do deset dana treba da se obezbedi parlament Srbije, da dobiju sva zaštitna sredstva i da se zakaže sednica skupštine. Pozivam i sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao – naglasio je predsednik, a prenosi "Danas".

On je rekao da se od sledeće sedmice ide i na otvaranje svih zanatskih radnji, a da je od 27. aprila predviđeno i za sve druge radnje.

Frizerski saloni, saloni lepote i teretane počeće da rade iza 27. aprila ali uz posebnu zaštitu. Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10. maja ali uz pravljenje distance. Međutim, ako krene lošije, povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće – objasnio je on.

Što se tiče podataka o obolelima, Vučić je rekao da se umiruje Vojvodina, da je Beograd sve bolji, kao i zapadni deo centralne Srbije, ali da "imamo probleme u okolini Niša".

Govoreći o ekonomiji, naglasio je da ćemo sledeće godine imati "nabolju ekonomiju u celoj Evropi".

Naši rezultati će biti bolji od prognoziranih, samo da budemo disciplinovani kada je reč o korona virusu i da ne napravimo grešku – ocenio je on.

Prema njegovim rečima, isplata od 100 evra svim punoletnim građanima biće 11. ili 12. maja ove godine, javlja "Danas".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan