VUČIĆ: Očekujem danas oko 3.000 novozaraženih, u utorak još teže

VUČIĆ: Očekujem danas oko 3.000 novozaraženih, u utorak još teže

Predsednik Srbije sinoć je prilikom obilaska radova na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu izjavio da je u subotu do 22 sata bilo je 1.500 novozaraženih korona virusom, pa zato danas očekuje više od 3.000 novih slučajeva.

Aleksandar Vučić je epidemiološku situaciju u Beogradu i Kragujevcu ocenio kao katastrofalnu, a u Novom Sadu kao lošu i dodao da je od jučerašnjeg ukupnog broja zaraženih, 60 odsto iz glavnog grada, prenosi RTS.

Utorak će biti još teži od današnjeg dana. Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove. Čini se kao da su svi zaraženi, a bolnički kapaciteti su na izmaku i za pet dana bi mogli biti popunjeni. Mi nećemo da uvodimo “lockdown” jer hoćemo da zaštitimo ugostitelje. Eventualna odluka o skraćenju radnog vremena ili zatvaranju ugostiteljskih objekata, sačekaće još dva ili tri dana i to će da zavisi od broja novozaraženih na dnevnom nivou. Apelujem na građane da poštuju mere zaštite i nose maske – rekao je Vučić.

Izgradnja nove bolnice počela je 1. avgusta i biće završena do 1. decembra, a imaće 250 kreveta intenzivne i 800 poluintenzivne nege na ukupno 18.000 kvadratnih metara. Istovremeno, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu sa 150 jedinica intezivne nege i po najavama predsednika biće završena do 19. decembra.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan