VUČIĆ: Pogoršava se situacija i u Vojvodini, čeka nas mnogo gora jesen

VUČIĆ: Pogoršava se situacija i u Vojvodini, čeka nas mnogo gora jesen

"Ako vidimo da zdravstveni sistem ne može više sve da podnese, uvešćemo još jače mere", poručio je predsednik Republike Srbije gostujući na RTV Pink.

– Mislili smo da će leto biti drugačije i da ćemo moći da nadoknadimo sve probleme. Očigledno je da je to nemoguće, kao i svugde u svetu. Moramo da se borimo, ne možemo da zatvorimo zemlju. Moramo da pokrijemo gubitke u ekonomiji – rekao je Vučić, a prenosi B92.

Predsednik Srbije je istakao i da će se malo sačekati i videti u kom pravcu ide broj novozaraženih kako bi se onda donele neke nove odluke.

– Ako vidimo da zdravstveni sistem ne može više sve da podnese, uvešćemo još jače mere –  poručio je Vučić.

Predsednik je apelovao na građane da budu odgovorni po pitanju nošenja maski, kako novih mera ne bi bilo, te primetio da većina građana u proteklom periodu nije bila odgovorna.

Govoreći o epidemiloškoj situaciji u Beogradu, Vučić kaže da je ona "gora" nego u Novom Pazaru, i da je jutros do 10 sati od ukupnog broja zaraženih čak 70 odsto njih iz Beograda.

– Pogoršava se situacija i u Vojvodini... Što se tiče kliničke slike, i dalje su to većinom pacijenti sa slabijim simptomima, ali i dalje su stari ugroženi, a mladi se zaražavaju najviše – zaključio je Vučić.

Oceni vest:
3
25

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan