VUČIĆ PORUČIO FRILENSERIMA: "Možete da rušite institucije i sajtove, ali porez ima da se plati"

VUČIĆ PORUČIO FRILENSERIMA: "Možete da rušite institucije i sajtove, ali porez ima da se plati"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da frilenseri mogu da prete "rušenjem institucija i sajtova", ali da će porez morati da plate.

Upitan za najavu protesta zaposlenih frilensera zbog obaveze plaćanja poreza na zarade i doprinose za prethodnih pet godina, Vučić je kazao da ne misli da su protesti "rešenje za bilo šta" i dodao da je apelovao na Vladu Srbije da prihvati razgovore sa njima, prenosi "Danas Online"

– Ima prostora da se razgovara o tome od kada da se plaća porez, a ne o tome da li će da se plati porez. Možete da upadate u skupštinu, da rušite institucije i sajtove, nema problema, ali za to sledi krivična odgovornost. Da ne platite porez, to ne može, porez ima da se plati – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Zlatiboru, gde je prisustvovao puštanju u rad panoramske gondole.

Oceni vest:
3
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanka

  pre 1140 dana i 13 sati

  Predsednik je status za čoveka koji je u službi naroda. POnavljam, U SLUŽBI. Plaćen od strane države, tj naroda, dužnost vlasti države je pre svega da narodu svoje države obezbedi što bolji život i mogućnosti. Takođe im je posao da saslušaju probleme koji su većinski i tiču se društva i privrede. Predsednik i vlast nikako ne bi trebalo da preti nezadovoljnim građanima, da ih proziva, demonizuje i ugnoriše zahteve. Porezi treba da se plate, naravno, ali ovakav odgovor nije taktičan, nije profesionalan i apsolutno je nedopustiv. Zadatak vlasti je da REŠAVA probleme. Neki frilanseri ne mogu da plate porez jer su im primanja premala, neki ne mogu da plate retroaktivno jer bi otišli u minus nakon godina i godina rada i izgubili sve što poseduju. ZA to mora da se nađe rešenje a to nije "plati ili u zatvor". Ne ako je u pitanju narod koji se samo bori da opstane,

  Oceni komentar:
  1
  37
 • PABLO

  pre 1140 dana i 13 sati

  EO može , čim Mitrović plati njegov zaostali.

  Oceni komentar:
  2
  22
 • Nema sumnje

  pre 1140 dana i 12 sati

  Dobijena je jasna dozvola od Predsednika Republike Srbije (i vlasnika iste).
  Šta se čeka?

  Oceni komentar:
  0
  15
 • Maks

  pre 1140 dana i 9 sati

  Strasno za njihovo rasipnistvo treba da plate drugi ljudi , nek naplati i karte sto je besplatno po belom svetu vracao gradjane .

  Oceni komentar:
  0
  8
 • takticar

  pre 1140 dana i 7 sati

  dosta studenata je tokom studija se izdrzavalo radeci kao frilenseri, a sad ce ici u duznicko ropstvo zato sto su hteli da se sami izdrzavaju. Bitno da u kaficima i firmama poslodavic zaposljavaju radnike kao studente da im ne ide staz, da ne plate porez za njih niti ikakve doprinose, tad ne mora, a sad mroa da se plati.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Goran

  pre 1140 dana i 7 sati

  Pa ok, porez je 10%, i sa retroaktivnim izivljavanjem bismo uspeli da platimo porez. Ali sta sa doprinosima, to je jos dodatnih 40%. Sta sa kamatom do 30%? pravimo se da je normalno danas za sutra uzeti nekom 80% primanja u prethodnih 5 godina?
  I to za vreme pandemije i ove ludnice.
  Ološ!

  Oceni komentar:
  0
  12