VUČIĆ U KOSTOLCU: Evropu čeka haos, građani Srbije neće ni osetiti krizu

VUČIĆ U KOSTOLCU: Evropu čeka haos, građani Srbije neće ni osetiti krizu

Predsednik Srbije danas je obišao pogone termoelektrane "Kostolac". Čestitao je rudarima koji su oborili rekord i iskopali 34.000 tona uglja, čime su prebacili svoju kvotu za 13 odsto.

Aleksandar Vučić je rekao da je u planu izgradnja još jednog bloka u Kostolcu, čija bi snaga bila 350 MW.

Ono što je važno za građane jeste da svi u Srbiji imaju struju. Mreža nam je stabilna, sva domaćinstva, sa izuzetkom tih 500, čiji se problemi rešavaju, imaju struju. Ljudima smo obezbedili najnižu cenu električne energije, sa izuzetkom Ukrajine i Gruzije. Iako potpuni haos tek stupa, u većem delu Evrope, što se vidi na svim berzama po cenama energenata, Srbija će uspeti da izađe iz ovoga na takav način da obični ljudi ništa ne osete. Juče je ukupna potrošnja u Srbiji bila 116.830 megavat sati, mi smo uspeli da proizvedemo 98.000. Bilo je jako loše pre nekoliko dana, ali stvari se stabilizuju – naglasio je Vučić.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Prema rečima Vučića, industrija troši 50 odsto struje, dok je taj procenat 2012. godine bio 30 odsto, što pokazuje koliko se Srbija industrijalizovala. Za njega su energetika uz zdravstvo, vojsku i hranu, jedan od četiri stuba za budućnost.

Oceni vest:
4
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • marko

  pre 720 dana i 20 sati

  Šta kaže gospodin Vučić, šta ćemo da jedemo i koliko novca da dajemo na lečenje kada nam energetika uništi zdravu životnu sredinu?

  Oceni komentar:
  2
  3