VUČIĆ U NOVOM SADU: Obeležen početak radova na izgradnji nove zgrade RTV (FOTO)

VUČIĆ U NOVOM SADU: Obeležen početak radova na izgradnji nove zgrade RTV (FOTO)

Pobeda onih koji stvaraju i grade...

Polaganjem vremenske kapsule i kamena temeljca simbolično je obeležen početak radova na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku, a tom događaju prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktor RTV ''Vojvodina'' Miodrag Кoprivica, javljeno je iz pres službe Grada Novog Sada.


Prema rečima direktora te ustanove Miodraga Кoprivice, nakon 18 godina od kako je stara zgrada srušena u NATO bombardovanju, gradi se novi moderan objekat za RTV ''Vojvodina'' koja već 70 godina proizvodi radijski program, a skoro 50 televizijski, i to na srpskom jeziku i na 13 manjinskih jezika.

- To nije samo medijska kuća već kulturna vertikala u ovom delu Srbije. Naša arhiva je riznica različitosti i baštini način života u Vojvodini, koji svedoči o tome kako se može zajednički i u miru živeti, što je bogatstvo svih nas – naglasio je Кoprivica i zahvalio se republičkoj i pokrajinskoj vladi, kao i Gradu Novom Sadu što su prepoznali značaj potrebe ljudi za informisanjem na različitim jezicima.

Кako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nova zgrada treba da bude završena polovinom 2019. godine, a radovi na uklanjanju ruševina starog objekta završeni su 23 dana pre predviđenog roka.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da se izgradnjom nove zgrade RTV-a ispravlja istorijska nepravda.

-  Gradimo, a ne rušimo, stvaramo, a ne razaramo. Ovo možda nije poraz onih koji su nezakonito rušili, ali jeste pobeda onih koji stvaraju i grade. Zajedništvom, opipljivom sinergijom i željom da rešavamo probleme, idemo napred – rekao je Vučević.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je današnji događaj mnogo više od početka radova na jednom od brojnih gradilišta u našoj zemlji.

- Gradimo tamo gde su drugi rušili, i to što gradimo biće modernije i bolje. Sa novog objekta od 18.000 kvadrata videće se celi Novi Sad, a emitovaće se program za sve ljude koji žive u višenacionalnoj Vojvodini. Taj program donosi jednakost i doprinosi tome da pripadnici svih nacionalnih zajednica budu ravnopravni članovi našeg društva i države. Veliki je značaj RTV ''Vojvodina'', ali značajan je i Žeželjev most koji ćemo uskoro u potpunosti da otvorimo, važna je i enciklopedistika Matice srpske u koju ćemo uložiti 150 miliona dinara, ali i novih 150 miliona u obnovu fasada u Novom Sadu jer to Evropska prestonica kulture zaslužuje – naglasio je Aleksandar Vučić. On je takođe istakao da je na sastanku u Pokrajinskoj vladi, koji je prethodio svečanosti povodom izgradnje novog objekta RTV, razgovarano o obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji iduće godine.

- Za nas u poslednjih 100 godina nema značajnijeg istorijskog događaja, a završnica njegovog obeležavanja odigraće se u Areni u Beogradu, jer za Beograd i Srbiju nema važnijeg dana od onog kada se Vojvodina odlukom velike Narodne skupštine prisajedinila Srbiji. Želimo da pokažemo da naše zajedništvo niko ne može da naruši, kao i da su oni koji su pokušali da sruše našu zemlju, učinili da postanemo čvršći i da više nego ikada volimo svoju slobodu i nezavisnost Srbije – poručio je Aleksandar Vučić.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan