VUČIĆ: Vakcinacija protiv korona virusa počinje sutra, masovnije sredinom januara

VUČIĆ: Vakcinacija protiv korona virusa počinje sutra, masovnije sredinom januara

Vakcinacija u Srbiji kreće u četvrtak, 24. decembra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će prvo biti vakcinisani korisnici domova za stare, jer su oni najugroženiji, a vakcinisaće se, kaže, i neko iz vrha države, on, premijerka ili dr Darija Kisić, kako bi uputuili poruku građanima o potrebi vakcinacije i bezbednosti fajzerove vakcine.

Reč je o vakcini "Fajzer-Bajontek", koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, kaže predsednik, još više doza.

Vakcine su nabaviljene bilateralno, samostalno, i Srbija je verovatno jedina zemlja van EU, u ovom delu, koja je uspela nešto vakcina da nabavi, rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

– Krećemo odmah. Agencija za lekove i medicinska sredstva je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene – rekao je Vučić.

Važno je, ponavlja, da se vakcinacijom zaštiti veći broj ljudi.

– Sutra će to krenuti u staračkim domovima, jer je važno da te ljude zaštitimo. Kada se pogledaju svi brojevi i procenti, ima i mlađih ljudi koji su čeklali dugo, naročito muškaraca, ali ubeljivo najveći broj je onih straijih od 80 godina, koji su stradali. Oni su najugroženiji i zato treba od njih da počne rekao je Vučić.

On je rekao da će se i neko iz vrha države vakcinisati, kao signal da je vakcina potrebna i dobra.

– Da li će Ana Brnabić, ja, Darija Kisić... Videćemo. Nekoga ćemo "da ostavimo" i za neku drugu, da pružimo podršku svakoj vakcini, da je svaka dobra – rekao je Vučić.

Vučić je izrazio  uverenje da bi Srbija, sredinom januara, mogla da krene u masovniju vakcinaciju, ako sve bude u redu sa isporukom vakcina, preneo je Tanjug.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan